Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Parlament celebrarà el debat de política general el 28, 29 i 30 de setembre

ACN Barcelona.-El Parlament celebrarà el debat de política general el 28, 29 i 30 de setembre, segons ha fixat la Junta de Portaveus. L’1 de setembre es reprendrà l’activitat parlamentària […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Barcelona.-El Parlament celebrarà el debat de política general el 28, 29 i 30 de setembre, segons ha fixat la Junta de Portaveus. L’1 de setembre es reprendrà l’activitat parlamentària amb les comissions. D’altra banda, s’ha acordat que els plens seran de tres dies, en lloc de dos. Així, generalment, els plens començaran el dimarts a la tarda i la sessió de control al Govern es mantindrà els dimecres al matí. De fet, el ple de la setmana que ve ja tindrà aquest format. La cambra preveu un ple extraordinari l’última setmana de juliol per convalidar tres decrets, entre els quals el del fons complementari per a les causes del Tribunal de Comptes. La Mesa ha enviat al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) les peticions de PSC, Cs i PPC per aquest fons.

L’ordre del dia del pròxim ple, que començarà dimarts de la setmana que ve i s’allargarà fins a dijous, inclou dos decrets, un sobre l’objecció de consciència sobre l’eutanàsia i un altre sobre la tipificació de determinades conductes d’assetjament al cos dels Mossos com a falta molt greu del règim disciplinari. D’altra banda, en aquest ple hi entren dues propostes de resolució: una per crear una comissió d’estudi sobre el model policial (ERC, JxCat, CUP i En Comú Podem), i una per la reforma del Codi Penal i la llibertat de Pablo Hasél. També s’inclou una proposició de llei per estabilitzar els treballadors públics (CUP-NCG) i es votarà la constitució de les comissions de Joventut i Infància.La Junta ha situat el primer ple ordinari, després del debat de política general, el 5, 6 i 7 d’octubre. La Mesa del Parlament ha acordat enviar al Consell de Garanties les dues peticions de dictamen que el PSC-Units, d’una banda, i Cs i PPC, de l’altra, han sol·licitat en relació al Fons del Govern per a les causes del Tribunal de Comptes. Ara, l’òrgan té 12 dies, des d’aquest dimarts, per pronunciar-s’hi. I se suspèn el temps que té el Parlament per a convalidar-lo.Així, es preveu un nou plenari l’última setmana de juliol per convalidar dos nous decrets que el Govern ha aprovat aquest dimarts i també el decret sobre el Fons del Govern per a les causes del Tribunal de Comptes, un cop el CGE s’hagi pronunciat.