Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El parlament britànic reprendrà les sessions aquest dimecres

ACN Brussel·les.-El Parlament britànic reprendrà les sessions aquest dimecres. Després que el Tribunal Suprem del Regne Unit hagi declarat “il·legal, nul·la i sense efecte” la decisió del primer ministre britànic, […]

Avatar
Agències 24/09/2019

ACN Brussel·les.-El Parlament britànic reprendrà les sessions aquest dimecres. Després que el Tribunal Suprem del Regne Unit hagi declarat “il·legal, nul·la i sense efecte” la decisió del primer ministre britànic, Boris Johnson, de suspendre el parlament de Westminster durant cinc setmanes, el president de la Cambra dels Comuns, John Bercow, ha anunciat en declaracions als mitjans davant el mateix parlament que les sessions es reprendran l’endemà de la decisió del Suprem a dos quarts de dotze del matí. “Els jutges han protegir el dret i el deure del parlament de reunir-se en un moment crucial per examinar al govern i demanar explicacions als ministres”, ha dit Bercow en un comunicat. Mentrestant, l’oposició laborista i els partits nacionalistes d’Escòcia i Gal·les ja han demanat la dimissió de Johnson.

(Aquesta actualització especifica el dia i l’hora en què el parlament britànic reprendrà l’activitat)”Convido Boris Johnson a considerar la seva situació. I esdevenir el primer ministre amb el mandat més curt mai vist”, ha dit el líder laborista Jeremy Corbyn. “Obeeixi la llei, retiri l’opció d’un Brexit sense acord, i celebrem unes eleccions per escollir un govern que respecti la democràcia, l’estat de dret i retorni el poder a la gent”, ha afegit.La portaveu dels independentistes escocesos de l’SNP, Joanna Cherry, ha dit que Johnson “ha de tenir la valentia de dimitir”. “La seva situació no és sostenible”, ha remarcat.La líder del Plaid gal·lès a Westminster, Liz Saville Roberts, ha dit que Johnson ha actuat com un “dictador, tancant la democràcia per evitar l’escrutini públic”. “No hi ha cap dubte, el primer ministre ha de dimitir immediatament i un Brexit dur s’ha d’aturar d’una vegada per totes”, ha afegit.