Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

El Parlament avala el compliment del pressupost de la cambra enmig de crítiques d’ECP i CUP per les dietes dels diputats

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Parlament ha avalat els informes sobre el compliment del pressupost de la cambra corresponent al 2022 enmig de crítiques d’En Comú Podem i CUP per la falta d’acord sobre les dietes dels diputats. La diputada dels comuns Susanna Segovia ha lamentat la “incapacitat política” per entomar el “cobrament il·legal” dels diputats en concepte de dietes. En la mateixa línia, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha demanat que el debat sobre les pensions dels expresidents també s’apliqui al sou dels diputats. “Cobrem dietes per desplaçament que massa sovint no gastem. El nostre sou ha d’anar en concordança amb el que cobra la gent del país”, ha defensat. Els comuns i Vox hi han votat en contra mentre que CUP, Cs i PPC s’hi han abstingut.

Segons ha explicat la diputada d’ERC Raquel Sans, actuant com a interventora, el total del pressupost a data de 31 de desembre del 2022 era de poc més de 66 milions d’euros. El pressupost es va aprovar a l’octubre del 2021 i llavors la majoria dels grups parlamentaris es van comprometre a arribar a un acord per traslladar el que cobren en concepte de dies per desplaçament dins del sou, ja que ara és un import que no tributa.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió