Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Parlament autoritza que els consellers compareguin per via telemàtica en comissions durant la crisi pel coronavirus

ACN Barcelona.-La Mesa del Parlament, reunida aquest dimarts al matí, ha autoritzat les compareixences dels consellers del Govern davant els comissions respectives mentre duri aquesta situació de crisi sanitària per […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-La Mesa del Parlament, reunida aquest dimarts al matí, ha autoritzat les compareixences dels consellers del Govern davant els comissions respectives mentre duri aquesta situació de crisi sanitària per la covid-19 i mentre sigui vigent el confinament. Segons han explicat fonts parlamentàries, la Mesa ha acordat que les compareixences es faran per via telemàtica i que es podran fer preguntes orals. L’ordre de compareixences, tant pel que fa al dia i hora, es decidirà a partir de la proposta que presenti l’executiu.

La Mesa també ha acordat excloure de la paralització de l’activitat parlamentària les iniciatives de control i impuls de l’acció de Govern a les preguntes per escrit i les peticions d’informació o documentació pública. Aquesta era una petició que havien formulat des de Ciutadans i que també havia despertat les queixes, la setmana passada, del PSC-Units i de la CUP-CC.D’altra banda, a la reunió s’ha tractat les sol·licituds presentades per Cs, PSC-Units i PPC de reconsideració de l’acord de la Mesa del 24 de març pel qual s’activa la ponència conjunta de reforma del reglament per fer plens per via telemàtica. JxCat, ERC i la CUP-CC s’han decantat perquè continuï, mentre que els comuns s’hi han abstingut. La qüestió queda pendent de la segona part de la reunió de la Mesa d’aquest dimarts.