Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El Parlament aprova per unanimitat celebrar un debat sobre la gestió dels fons europeus ‘Next Generation’

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una proposta de resolució que proposa celebrar, en el termini d’un mes, un debat específic i conjunt entre les comissions d’Economia […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una proposta de resolució que proposa celebrar, en el termini d’un mes, un debat específic i conjunt entre les comissions d’Economia i Empresa sobre la gestió dels fons europeus de la covid-19. Amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris, s’ha acordat convocar la sessió per abordar la tasca que està fent el comitè assessor ‘Next Generation EU’ pel que fa a la selecció de projectes per presentar a les convocatòries dels fons europeus.

Durant el debat el diputat de Ciutadans José María Cano ha demanat aprofitar “el millor possible els recursos” dels fons per tenir una indústria “competitiva” i “sostenible”. La diputada del PSC-Units Alícia Romero ha dit al Govern que el grup vol “participar” i expressar-se sobre com haurien de ser els projectes que es presentaran com a país. En la mateixa línia, David Cid (CatECP) ha recordat que es tracta d’un dels debats “més rellevant del futur de Catalunya”.També Santi Rodríguez del PPC ha opinat que és “imprescindible” que el Parlament participi dels debats sobre els fons europeus i conegui quins objectius “persegueix” el Govern sobre la presentació de projectes. De les files de la CUP, Maria Sirvent ha reconegut que les subvencions seran 5 vegades més grans que altres que s’han rebut fins ara però ha advertit que seran una “intervenció” en la sobirania dels estats. Ernest Maragall (ERC) ha explicat que els projectes que es presentaran no estan “aturats” sinó que s’estan elaborant. “Aspirem a gestionar fins a 30.000 MEUR en els propers 5 anys”, ha destacat. Ha demanat que els fons es puguin posar en marxa “el més aviat possible” i que la Generalitat pugui gestionar els que li corresponguin directament.Ferran Roguer (JxCat) ha dit que els fons seran una “peça fonamental” per la sortida de la crisi i que hauran de servir perquè la societat catalana tingui “més oportunitats” i “millor perspectiva”. També ha argumentat que hauran de servir per millorar la competitivitat i el PIB de Catalunya i que arribin al teixit productiu.