Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El Parlament aprova el decret que autoritza la creació de 245 places de Mossos d’Esquadra

ACN Barcelona.-El Parlament ha validat el decret llei pel qual s’autoritza la creació de 245 places del cos de Mossos d’Esquadra. Només la CUP-CC hi ha votat en contra. El […]

Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha validat el decret llei pel qual s’autoritza la creació de 245 places del cos de Mossos d’Esquadra. Només la CUP-CC hi ha votat en contra. El decret vol cobrir les “mancances estructurals” que arrossega el cos i autoritza la creació de 245 places d’agents d’escala bàsica amb l’aprovació d’una oferta parcial d’ocupació pública aquest mateix any. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha dit que el cos compta amb 1.403 efectius menys del que s’havia acordat a la Junta de Seguretat del 2006. Ha exposat que les places serviran per “cobrir mancances estructurals”, ara “agreujades” per la pandèmia. Ha avisat, també, que els nous llocs són “urgents i inajornables” en un moment en què el nivell d’alerta terrorista és de 4 sobre 5.

El decret estableix que el Govern ha d’aprovar l’oferta parcial d’ocupació pública per al 2020 de les places necessàries per donar cobertura a les necessitats “urgents”. Més dones al cosDes d’ERC, el PSC-Units i des de CatECP han reclamat al conseller que s’incrementi el nombre d’agents dones a la plantilla. Sàmper ha pres el compromís d’estudiar el suggeriment des de la “perspectiva jurídica”. Amb un 21% de dones al cos, Sàmper ha dit que “és evident que encara es poden fer millores”.