Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Parlament aprova dos decrets llei de mesures de suport al Tercer Sector, instal·lacions juvenils i cultura

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dimarts a la tarda dos decrets llei de mesures de suport a entitats del Tercer Sector social (42/2020, de 10 de novembre), i de […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dimarts a la tarda dos decrets llei de mesures de suport a entitats del Tercer Sector social (42/2020, de 10 de novembre), i de mesures extraordinàries econòmics per les instal·lacions juvenils, cooperatives, i de caràcter social (39/2020, de 3 de novembre). El conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha defensat la “diversitat” de les ajudes, que també serviran perquè el sector de la cooperació i el teixit productiu puguin pal·liar els efectes de la crisi derivada de la covid-19. JxCat i ERC han votat a favor dels dos decrets mentre que Cs, PSC-Units, CatECP, PPC i CUP-CC s’hi han abstingut.

El Homrani ha destacat que els dos decrets donen ajuda a diversos sectors, i ha citat la cooperació, el Tercer Sector, l’àmbit de les adopcions i acolliments, les instal·lacions juvenils, i també el sector cultural. El conseller en funcions també ha insistit que els decrets llei serveix per donar una “màxima resposta i urgent” a la ciutadania, al teixit productiu i a les entitats. El Govern posa en marxa així una línia d’ajuts específica per contribuir que les entitats del Tercer Sector social puguin adaptar els serveis d’atenció a les persones davant de les conseqüències de la crisi de la covid-19, amb un pressupost total de 3.636.230 euros. Aquests ajuts consisteixen en un import fix de pagament únic de 10.000 euros per a les fundacions, les associacions i les cooperatives d’iniciativa social que tenen com a finalitat l’atenció i la defensa dels drets socials de col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió; o de 20.000 euros per a les federacions i les associacions conformades per entitats amb la mateixa finalitat.