Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El Parlament afirma que no comparteix el criteri de fiscalia d’oposar-se als graus penitenciaris dels “presos polítics”

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció que apunta que la cambra catalana no comparteix els criteris de la fiscalia per oposar-se als graus penitenciaris dels “presos polítics”, […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció que apunta que la cambra catalana no comparteix els criteris de la fiscalia per oposar-se als graus penitenciaris dels “presos polítics”, basats en l’exigència de penediment, d’assumpció de culpabilitat, de reeducació de la seva ideologia, i d’aplicació de càstig. Es reafirma el compromís en la desjudicialització i el diàleg com a “vies necessàries per a construir acords”. JxCat, ERC, CatECP i CUP han votat a favor, i la resta ho ha fet en contra. En un altre punt es constata que la fiscalia i el TSJC han d’implicar-se en la protecció de la salut de les persones privades de llibertat en els centres penitenciaris de Catalunya, “cosa que no ha passat fins ara” durant la pandèmia.

La cambra ha aprovat instar el Govern a aplicar totes les mesures pertinents per eradicar “qualsevol tipus de maltractament físic o psíquic als interns de centres penitenciaris”. Altres punts que s’han aprovat reclamen aplicar les mesures “pertinents” per garantir que els trasllats dels presos entre centres penitenciaris “es respectin sempre la dignitat i els drets humans”, aplicar les mesures “pertinents” per desenvolupar un enfocament de gènere i garantir que l’aplicació del règim d’aïllament sigui “estrictament reservat a casos extrems”.