Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El Parlament adaptarà el calendari previst perquè no hi hagi ple el 8-M

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – No hi haurà ple el 8-M. Tal com ha pogut saber l’ACN, el Parlament adaptarà el calendari previst perquè no hi hagi sessió el dimarts 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Segons fonts de la Presidència, Laura Borràs ha informat avui els grups de la cambra a la Mesa d’aquesta modificació, i el ple començarà l’endemà, el 9 de març. Tal com ha avançat l’ACN aquest dimarts al matí, ERC, CUP i comuns demanarien canviar la data del ple. Anticapitalistes i En Comú Podem volien portar la petició a la Junta de Portaveus de la setmana que ve. Ja no caldrà, perquè la presidenta del Parlament ja ha decidit modificar l’agenda. Fins ahir a la nit, Borràs tenia previst mantenir el ple del 8-M, segons fonts del seu equip.

D’altra banda, Vox i PPC s’han mostrat en contra de canviar la data del ple, segons fonts de les dues formacions consultades per l’ACN. La Mesa i la Junta del 10 de desembre de 2021 va aprovar el calendari de sessions fins al juliol de 2022, i el Parlament preveu que el 8 de març comenci un ple ordinari.

Publicitat

De cara al 8 de Març del 2022, de moment, la Comissió Laboral de l’Assemblea Feminista del 8-M, junt amb diversos col·lectius i organitzacions feministes, té la intenció de tornar a convocar una “vaga general”, així com diversos actes al llarg del dia.

Durant els darrers anys, sindicats, entitats, organitzacions i associacions feministes han convocat actes, mobilitzacions i manifestacions el 8-M per reivindicar la igualtat entre les dones i els homes, i exigir que s’acabin la violència masclista i les conductes discriminatòries de l’heteropatriarcat.

L’any passat, per exemple -i malgrat la pandèmia-, la CGT, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Sindillar i el Sindicat de Periodistes van convocar una vaga “general i feminista” per al Dia Internacional de les Dones. Es va organitzar una manifestació estàtica a Barcelona -amb inscripció prèvia, a causa de les mesures restrictives per la covid-19. S’hi van mobilitzar 4.500 persones, segons la Guàrdia Urbana.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió