Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023
Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023

El pare de l’acusada de llençar el seu nadó a Tarragona nega els abusos i afirma que té la consciència tranquil·la

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – El pare de Sara Z., la noia acusada d’abandonar un nounat en un contenidor a Tarragona, i marit de l’altra acusada, María Celeste E., nega les acusacions d’abusos i maltractaments que les processades van fer en la primera sessió del judici, que se celebra a l’Audiència de Tarragona. El progenitor, que s’ha negat a declarar com a testimoni en la vista oral, ha assegurat als mitjans que aquestes acusacions l’han agafat per sorpresa, nega els fets i diu que està en estat “de xoc”. L’home ho atribueix a una estratègia de les defenses per exculpar les dues acusades. En el judici han declarat professores de Sara Z., que va explicar a companyes de classe, mesos després dels fets, que ella i la mare s’havien “desfet” de la nena.

En acabar la sessió d’aquest dimarts, Mohammed s’ha acostat al tribunal per mostrar-los continguts en el seu telèfon mòbil -àudios i cartes escrites a mà adreçades a la seva dona amb qui porta casat 27 anys- a fi d’acreditar la bona relació mantinguda amb l’esposa i la filla, les dues processades, fins aquest mateix dilluns. “M’ha sorprès i m’ha deixat en xoc terrible”, ha manifestat als mitjans de comunicació. “No he pegat mai ni he abusat de ma filla, sóc estricte i m’enfado quan les coses no van bé, tinc la sang calenta, però no per arribar a pegar”, ha afegit.

Publicitat

Mohammed ha negat rotundament les acusacions. L’home manifesta: “Que diguin el que vulguin, jo tinc la consciència tranquil·la, sempre els he donat una bona vida i els he comprat de tot, fins i tot la roba que porten ara, però elles tenien massa llibertat i feien el que els donava la gana, millor dit era llibertinatge”. “Em considero un musulmà moderat, un bon pare i un bon marit, i no les penso inculpar perquè jo no sé res d’això del nadó, no vull perjudicar-les, però en la meva opinió jo l’hauria fet avortar o donar-lo en adopció, no matar-lo”, ha conclòs.

Mentre el pare de l’acusada ha declinat declarar com a testimoni, sí que ho han fet diverses professores que van tenir Sara Z. d’alumna en el centre de formació d’adults. Totes elles han confirmat que l’acusada, mesos després de parir, a principis de desembre, va comentar a algunes companyes que havia tingut una criatura i que, amb l’ajut de la seva mare, s’havien “desfet” d’ella, en un contenidor. “Jo sé el que les alumnes m’expliquen, que quan va néixer la criatura van intentar que no sobrevisqués”, ha declarat la professora de matemàtiques.

El professorat ha definit l’acusada com “una alumna responsable, que no es relacionava massa amb la resta d’alumnes” i que en cap moment se n’havien adonat de l’embaràs. El centre, en saber dels fets, va posar-ho en coneixement de la policia. En la vista d’aquest dimarts també han declarat sanitaris que van atendre la jove en el seu intent per avortar i agents policials que van intervenir en la investigació. Dimecres hi haurà les proves pericials, dijous s’exposaran les conclusions de les parts i està previst que dilluns el jurat popular emeti veredicte.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió