Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El Parc Natural del Montseny incrementa la vigilància per evitar la circulació de BTT i motos per llocs no autoritzats

ACN El Brull.-El Parc Natural del Montseny ha incrementat les mesures per evitar les males pràctiques per part dels visitants, especialment davant del creixent nombre de bicicletes BTT i motos […]

Agències 11/06/2021

ACN El Brull.-El Parc Natural del Montseny ha incrementat les mesures per evitar les males pràctiques per part dels visitants, especialment davant del creixent nombre de bicicletes BTT i motos que circulen per corriols i senders. En concret, s’ha reforçat la senyalització de prohibició de circulació en indrets no autoritzats i s’ha incrementat la vigilància per part de personal del parc, que comptarà amb la col·laboració d’agents dels Mossos. En una reunió mantinguda amb responsables de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos, també es van tractar altres aspectes de protecció de l’espai natural om ara el bany en estanys i rieres, l’estacionament indegut, l’acampada en llocs no autoritats i els danys dels gossos en ramats.

L’increment de la senyalització i vigilància també inclou les zones properes als espais fluvials, on es recorda que no està permès banyar-se. Segons recorda la Diputació a través d’un comunicat, els hàbitats de ribera del parc natural son espais molt sensibles i tenen un especial interès de conservació.L’acampada no és permesa en el parc natural, excepte les zones habilitades, com tampoc es pot estacionar entre les 20 h i les 8 h a les zones d’aparcament de Santa Fe, plana Amagada, plana del Coll, plana de Bombers, can Cruspinell, coll de Bordoriol, ses Ferreres i Collformic., així com tampoc es pot pernoctar fora de les àrees habilitades.