Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Parc Astronòmic del Montsec estrena nova projecció coincidint amb l’ampliació del seu horari d’obertura

ACN Àger.-El Parc Astronòmic del Montsec estrenarà aquest dijous la pel·lícula ‘Pirineus la nuit’, un documental creat en format ‘fulldome’ per ser projectat en planetaris i que tracta sobre la […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Àger.-El Parc Astronòmic del Montsec estrenarà aquest dijous la pel·lícula ‘Pirineus la nuit’, un documental creat en format ‘fulldome’ per ser projectat en planetaris i que tracta sobre la foscor natural de la nit. D’aquesta manera, el públic la podrà visionar durant les visites nocturnes de tipus general que s’ofereixen a l’equipament i, concretament, es podrà veure a L’Ull del Montsec, el planetari multimèdia de l’Astronòmic. A més, coincidint amb l’estrena d’aquesta la pel·lícula, el Parc amplia la seva obertura i fins al 12 de setembre oferirà visites de dimarts a diumenge. La projecció forma part del projecte transfronterer Pirineus la nuit endegat pel Planetari de Pamplona, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Noguera.

L’objectiu del projecte és millorar la qualitat dels ecosistemes fronterers als Pirineus mitjançant una estratègia conjunta per a la protecció i la millora de la qualitat de la foscor natural nocturna d’aquesta zona.