Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

El Pallars Sobirà i l’Alt Urgell volen ordenar el port del Cantó per evitar malmetre les zones de pastures

|

- Publicitat -

ACN Soriguera – El port del Cantó, a peu de la carretera N-260 i entre les comarques de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà, és un indret de parada habitual de cotxes i autocaravanes. La majoria de vegades aquests vehicles circulen i aparquen en aquest indret sense cap ordre i malmeten les zones de pastures. Ara, el Parc Natural de l’Alt Pirineu conjuntament amb els ajuntaments de Soriguera, Montferrer i Castellbò i Valls d’Aguilar volen definir un projecte de restauració i ordenació d’aquest espai. El projecte inclourà la creació d’un mirador panoràmic i astronòmic per posar en valor el paisatge transcomarcal i l’excel·lent qualitat del cel fosc.

Per ordenar aquest espai es començarà per separar molt clarament l’àrea d’esbarjo i les d’aparcament, delimitant de forma destacada les places per a vehicles. Aquí també hi haurà una separació entre la zona de turismes i la zona d’autocaravanes. Marc Garriga, director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, ha explicat que per recuperar la zona de pastures s’aportarà terra i es tornarà a replantar.

Publicitat

En aquest punt del port del Cantó hi conflueixen tres ramats i ballats i fils elèctrics per evitar el pas dels animals d’un municipi a l’altre. La gent que passeja per aquesta zona moltes vegades treuen els fils o no els tanquen bé. Per evitar que passi es plantegen la instal·lació de passos canadencs pels animals.

També per tal que no hi hagi deixalles a terra s’eliminaran totes les papereres i se senyalitzaran els punts més propers on es poden portar. En ser un punt elevat, 1.718,4 metres d’altitud, el vent hi acostuma a bufar i s’emporta terra enllà els plàstics, papers i altres deixalles que la gent abandona a les papereres.

Per treure profit d’aquest espai es posarà una cartellera destacant els elements històrics i culturals i els itineraris que surten des d’aquest punt.

Durant aquest 2022 es definiran els objectius i redactarà el projecte i un cop aconseguits els permisos necessaris, la voluntat és fer l’obra el 2023.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió