Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El Palau Robert recorre els 10 anys del diari ‘Ara’ a través de les seves portades

ACN Barcelona.-El Palau Robert suma a la celebració dels 10 anys del diari ‘Ara’ amb una exposició al seu jardí que recorre la darrera dècada a través d’una selecció les […]

Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-El Palau Robert suma a la celebració dels 10 anys del diari ‘Ara’ amb una exposició al seu jardí que recorre la darrera dècada a través d’una selecció les seves portades més recordades i importants pel rotatiu. Des de la del primer número, de 28 de novembre del 2010, amb el centenari Moisès Broggi i la primera catalana del 2010 de protagonistes, i fins a les portades “d’autor”, com la que va signar l’artista Jaume Plensa, passant per primeres planes de jornades que han marcat informativament i contribuït a escriure la història del país. ‘Les portades d’una dècada. 10 anys de l’Ara’ es podrà visitar fins el proper 31 de gener de 2021.

Les 68 portades del diari ‘Ara’ en gran format que s’exhibeixen al Jardí són propostes que reflecteixen amb força els principals esdeveniments de l’última dècada. A més donen compte de la importància que el rotatiu dona a la seva primera pàgina –sempre la més important d’un diari des del punt de vista periodístic- amb especial cura pel resultat estètic i conceptual. Entre els esdeveniments remarcables que recorden les portades d’aquests deu anys hi ha els atemptats terroristes de Barcelona (2017), la lluita contra el canvi climàtic, l’eclosió del ‘MeToo’, un tsunami al Japó, el drama dels refugiats al Mediterrani i la pandèmia del coronavirus a tot el món, entre altres.