Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El Palau d’Esports de Tarragona podrà vacunar 21.000 persones a la setmana

ACN Tarragona.-El Palau d’Esports de Tarragona, situat a l’Anella Mediterrània, tindrà capacitat per vacunar 21.000 persones a la setmana. El pavelló s’ha adaptat per acollir la vacunació massiva al Camp […]

Avatar
Agències 23/04/2021

ACN Tarragona.-El Palau d’Esports de Tarragona, situat a l’Anella Mediterrània, tindrà capacitat per vacunar 21.000 persones a la setmana. El pavelló s’ha adaptat per acollir la vacunació massiva al Camp de Tarragona. Podran vacunar-s’hi persones d’arreu del territori. S’han habilitat 24 punts de vacunació que ocupen la meitat de la superfície de la pista, en un àmbit de 1.500 m2. En una visita a l’equipament, el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega ha anunciat la data d’inici de vacunacions a finals de la setmana vinent. S’espera que dijous arribin 4.000 dosis de la vacuna de Pzifer que, a partir de divendres, ja es podran començar a administrar. Es prioritzarà la població d’entre 70 a 79 anys, a la qual s’avisarà per SMS.

Durant aquesta setmana, personal del Patronat Municipal d’Esports, de l’Institut Català de la Salut (ICS) i de la Regió Sanitària Camp de Tarragona han treballat per tal d’adequar aquesta instal·lació. S’han muntat fins a 24 punts de vacunació, a més d’una zona de recepció i acreditació, zona de descans un cop administrada la vacuna i un espai per atenció mèdica. Hi treballaran un centenar de professionals, dels quals una seixantena posaran vacunes.El gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, han visitat aquest divendres al matí el circuit instal·lat dins i fora del pavelló. Ricomà no considera necessari muntar autobusos gratuïts des de Tarragona, donat que és un punt adreçat a la ciutadania de tota la regió. “No té massa sentit, però si es generés una necessitat, ho estudiaríem”, ha afirmat l’alcalde.”S’ha fet tot amb un temps prou ràpid, ens havíem marcat la setmana del 19 i ara mateix ja podria estar operatiu”, ha destacat Descarrega. La instal·lació permetrà que a ple rendiment en aquest punt de vacunació massiva puguin administrar-se 21.000 dosis per setmana. A més del punt de vacunació del Palau d’Esports Catalunya, la Regió Sanitària Camp de Tarragona comptarà amb tres punts intermedis de vacunació massiva amb una capacitat inferior de vacunació -3.000 dosis/setmana. “Entre els quatre punts tindrem capacitat d’ofertar 30.000 vacunes setmanals”, ha dit Descarrega. En relació a aquests punts, a partir de dilluns la sala Kursaal de Valls ja estarà operativa -fins ara s’administraven les vacunes al pavelló esportiu Joana Ballart. En relació a les dades actuals de vacunació, un 20,8% de la població del Camp de Tarragona ja ha estat vacunada en primera dosi, i d’aquesta, un 7,4% ho està amb la pauta completa.