Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

El Palau de la Música estrena un concert inspirat en la novel·la de Jaume Cabré ‘Jo confesso’

ACN Barcelona.-El Palau de la Música viurà aquest dimecres l’estrena absoluta del concert ‘Jo confesso’, inspirat en la novel·la homònima de Jaume Cabré. Es tracta d’un concert per a guitarra […]

Avatar
Agències 19/04/2021

ACN Barcelona.-El Palau de la Música viurà aquest dimecres l’estrena absoluta del concert ‘Jo confesso’, inspirat en la novel·la homònima de Jaume Cabré. Es tracta d’un concert per a guitarra i orquestra de l’australià Marian Budos a partir de la fascinació que li va generar la lectura de la novel·la de Cabré, en la seva traducció a l’anglès ‘Confessions’ (Arcadia Publishing). L’any 2018 el compositor va demanar permís a l’autor per traduir en llenguatge musical l’impacte que li havia produït el seu llibre, i després d’una trobada a Barcelona Cabré hi va accedir “honorat”. Degut a la pandèmia Budos no podrà ser dimecres al Palau per assistir al concert, que interpretaran l’Orquestra del Reial Cercle Artístic i el guitarrista Jacob Cardover.

Budos es va confessar “arravatat” pel llibre, per la seva “magnitud, profunditat i les moltes emocions que Cabré transmet al lector”. Després d’una trobada a Barcelona entre Marian Budos, Jaume Cabré i Jacob Cordover, on el primer li va demanar a l’escriptor si podria adaptar musicalment l’obra, l’escriptor va acceptar “honorat” que el músic s’atrevís amb aquesta aventura. L’estrena mundial al Palau de la Música l’ha organitzat l’Orquestra del Reial Cercle Artístic amb el suport de l’Australian Music Center, l’Australian Council for the Arts i l’Ambaixada d’Austràlia. L’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic va néixer al voltant de 1900, i en les seves primeres actuacions va ser dirigida per Enric Granados. El 1992 va ser refundada pel violinista Javier Mateos, i en va resultar una formació estable i professional, que actualment compta amb una temporada anual de concerts.