Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Palau de la Música emetrà en línia el ‘Magnificat’ de Bach, amb el Cor de Cambra i l’orquestra Vespres d’Arnadí

ACN Barcelona.-El Palau de la Música Catalana acollirà aquest dimecres al vespre el ‘Magnificat’ de Bach, un concert amb les entrades exhaurides que es podrà seguir en línia i en […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Barcelona.-El Palau de la Música Catalana acollirà aquest dimecres al vespre el ‘Magnificat’ de Bach, un concert amb les entrades exhaurides que es podrà seguir en línia i en directe a través de l’espai Palau Digital. Sota la batuta de Xavier Puig, el director principal del Cor de Cambra, hi participarà l’orquestra Vespres d’Arnadí i els solistes beneficiaris de la Beca Bach, les sopranos Elionor Martínez Lara i Maria Pujades Seguí, el contratenor Daniel Folqué, el tenor Jorge Navarro-Colorado, i el baix Oriol Mallart. La producció ampliarà els enregistraments protagonitzats pels cors del Palau de la Música disponibles a la plataforma digital del Palau de la Música Catalana.

“El Magnificat és una de les peces més festives compostes per Bach, amb un inici i un final esclatants, i una de les poques obres del compositor amb text en llatí”, ha escrit el divulgador musical Pere-Andreu Jariod al programa del concert. Abans d’aquesta obra s’oferirà l’“Obertura”, el fragment inicial de la Tercera Suite per a orquestra, una obra coneguda sobretot per la famosa “Ària”, una de les peces més recordades de Bach. També s’interpretarà la ‘Cantata núm. 36’, pensada per al primer diumenge d’Advent. El ‘Magnificat’ es va estrenar a l’Estat espanyol el 1908, precisament al Palau de la Música. En aquella ocasió va estar interpretat per l’Orfeó Català, amb motiu dels concerts inaugurals de l’edifici. Després d’aquelles audicions, el mateix Orfeó va anar oferint al públic del Palau altres grans obres bachianes, inèdites fins aleshores a Catalunya.