Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El País Basc tanca la restauració i avança el toc de queda a les deu de la nit

ACN Barcelona.-El govern del País Basc ha decidit tancar la restauració i avançar el toc de queda a les deu de la nit per frenar la covid-19. A més, a […]

Agències 05/11/2020

ACN Barcelona.-El govern del País Basc ha decidit tancar la restauració i avançar el toc de queda a les deu de la nit per frenar la covid-19. A més, a banda de farmàcies i benzineres, totes les activitats socioeconòmiques es limiten a les nou de la nit. L’aforament a centres de culte es redueix al 35%. Als serveis de restauració, com a Catalunya, se’ls permet servir menjar per emportar. A diferència del Principat, però, es mantenen les activitats culturals, tot i que se les obliga a acabar abans de les nou de la nit. També se suspenen activitats esportives en grup amb excepció de la competició professional o semiprofessional. Queda prohibida l’assistència a esdeveniments esportius. Es limita al 40% l’aforament de gimnasos, clubs esportius i piscines.

El lehendakari basc, Íñigo Urkullu, ha fet una crida a restringir tot el possible la vida social i la mobilitat per evitar un nou confinament i “arribar a Nadal en les millors condicions possibles”. Les noves mesures entraran en vigor el dissabte 7 de novembre.