Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Nowa Reggae i el Tingladu se celebraran dempeus i caldrà TA negatiu o pauta de vacunació completa

ACN Vilanova i la Geltrú.-Els Nowa Reggae i el Tingladu se celebraran a Vilanova i la Geltrú amb el públic dret. Per assistir-hi, però, serà indispensable superar un test d’antígens […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN Vilanova i la Geltrú.-Els Nowa Reggae i el Tingladu se celebraran a Vilanova i la Geltrú amb el públic dret. Per assistir-hi, però, serà indispensable superar un test d’antígens (TA) negatiu o bé acreditar la pauta de vacunació completa contra la covid-19. Els dos festivals han anunciat un protocol per ajustar-se a les recents restriccions del procicat juntament amb la Festa Major d’Entitats. Els tres esdeveniments abandonen enguany els seus espais habituals per instal·lar-se a la Zona Esportiva, un recinte a l’aire lliure on l’Ajuntament vol garantir el control sanitari en el marc de la pandèmia. Tot i que l’espai té capacitat per a 10.000 persones, està previst un aforament màxim de 2.000 assistents a cada jornada.

Els organitzadors del Nowa Reggae -16 i 17 juliol-, el Tingladu –el 22 al 25- i la FM d’Entitats -30 i 31- havien garantit la celebració dels respectius festivals aquest estiu, si bé cap d’ells havia concretat en quin format se celebrarien i com s’ajustarien a les restriccions de la covid. Aquest dimecres, però, els tres esdeveniments han fet públic un protocol unitari, poques hores després que el procicat restringís les condicions per celebrar grans esdeveniments.A cadascun dels festivals es permetrà que el públic assisteixi als concerts dempeus, amb mascareta i sense distanciament social, sempre i quan s’acrediti que no s’està contagiat de covid o bé es demostri que ja es té tota la pauta de vacunació. Ara bé, no es podrà consumir. Les begudes i menjar només es permetran en una zona habilitada amb taules i cadires on serà obligatori estar assegut i no es podran agrupar més de deu persones.Després de la polèmica per l’ús desigual de la mascareta entre els assistents al Vida i al Canet Rock, els organitzadors han advertit que seran “molt estrictes” a l’hora de controlar que tothom porta aquest element de protecció. Pel que fa al testeig, han garantit el desplegament de tres cribratges massius adreçats a la gent que no estigui totalment vacunada. Amb tot, de moment no n’han concretat els detalls ni tampoc quin import addicional es recarregarà a les entrades. Els organitzadors s’han excusat tenint en compte les poques hores que han passat d’ençà que el procicat ha posat com a condició la pràctica de TA per poder celebrar grans esdeveniments.La previsió és que tots els concerts acabin a les 3 de la matinada. Tot i el nou protocol, els impulsors dels tres festivals i l’Ajuntament han precisat que totes les mesures anunciades aquest dimecres poden canviar els propers dies en funció de l’evolució de la pandèmia i de les mesures que anunciï cada setmana el procicat.Green Valley, Oques Grasses i els PetsEl primer festival en estrenar aquestes mesures a Vilanova serà el Nowa Reggae els dies 16 i 17 de juliol, amb una programació encapçalada pels bascs Green Valley, considerats actualment la banda de reggae més sòlida a l’estat espanyol. JazzWoman i el projecte Panchita Soul Adventures amb Matah, Suzanna & Harny Roots són altres noms destacats d’aquesta edició.La semana següent, del 22 al 25 de juliol, serà el torn del Tingladu. Lluny dels 8.000 assistents que havia aglutinat els últims anys en un format gratuït al Parc de l’1 d’Octubre –antigament Parc de Baix-a-Mar-, aquest cop el festival s’ajusta a la pandèmia amb una edició de pagament que té Oques Grasses, Zoo i Mishima com a caps de cartell.Finalment, els dies 30 i 31 de juliol se celebrarà la FM d’Entitats, un petit festival nascut el 2017 a través de diverses associacions juvenils i culturals. Els Pets, Ginestà i Mareta Bufona encapçalen aquesta edició.