Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El nou PUOSC 2020-2024 preveu una aportació de 24,5 MEUR pel Camp de Tarragona

ACN Prades.-El nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2020-2024 contempla una aportació de quasi 24,5 MEUR pel Camp de Tarragona. La consellera de la […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Prades.-El nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2020-2024 contempla una aportació de quasi 24,5 MEUR pel Camp de Tarragona. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, l’ha presentat aquest dilluns a Prades (Baix Camp) i ha concretat que permetrà finançar 260 actuacions en 118 municipis, una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) i cinc consells comarcals. El Govern va aprovar fa uns dies la resolució provisional a l’espera de la definitiva, prevista per l’octubre. “El nostre país no es construeix d’altra manera que no sigui de la mà del món local”, ha dit Budó. En el conjunt de Catalunya la inversió de la Generalitat és de 250 MEUR i es preveu que aquests diners financin obres per un valor total d’uns 644 MEUR.

“Amb el PUOSC podem equilibrar el territori i incidir en la qualitat de vida de les persones i dels municipis, finançant actuacions que d’altra manera seria impossible abordar”, ha afirmat Budó. Es tracta d’una línia d’ajuts que no es convocava des de feia dotze anys. En el cas del Camp de Tarragona, l’Alt Camp i el Baix Camp rebran 5,3 MEUR cada comarca; al Priorat i al Tarragonès es destinaran 4,1 MEUR en cada cas; i 5,6 MEUR aniran a la Conca de Barberà.A nivell català, el PUOSC està dotat de 250 MEUR, dividits en dues línies de subvencions. La primera d’àmbit general de 160 MEUR i una d’específica per a municipis de menys de 5.000 habitants amb una partida de 90 MEUR. Així doncs, els municipis petits han pogut optar a un màxim de 370.000 euros, sumant les dues línies. A banda, té la característica que els municipis el poden acumular a subvencions d’altres administracions.En la presentació de la línia d’ajuts, Budó ha destacat que “el Govern i el món local han de treballar com a aliats” i ha posat com a exemple la gestió de la crisi sanitària de la covid-19, amb les mesures que han adoptat els consistoris. També ha indicat que aquesta situació és “una oportunitat per construir quelcom nou”. “El nostre país no es construeix d’una manera que no sigui de la mà del món local. Volem continuar al vostre costat en la construcció d’aquest país”, ha indicat des de Prades, un dels municipis del Camp de Tarragona que rebran el màxim de 370.000 euros, i que serviran per arreglar els vestuaris de les piscines municipals i altres serveis del poble.