Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

El nou Pla rector planteja prohibir que les empreses de transport de passatgers facin festes en vaixell al Cap de Creus

ACN Roses / Cadaqués.-El document base del nou Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) de l’àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus planteja diverses propostes que s’hauran de […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Roses / Cadaqués.-El document base del nou Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) de l’àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus planteja diverses propostes que s’hauran de debatre en un nou procés participatiu i que inclouen, per exemple, prohibir que les empreses de transport de passatgers puguin comercialitzar festes des d’una embarcació en l’àmbit del parc. També que les activitats comercials que impliquin el desembarcament de més de 20 persones en platges o cales del parc només es puguin fer a Montjoi i Jòncols, a Roses, prèvia autorització. D’altra banda, contempla la creació de camps de boies a preus “assequibles” o un pla pilot per obtenir dades “concloents” sobre si el fondeig i els camps de boies generen impactes importants sobre les praderies.

En aquest sentit, parteix de la premissa del fondeig lliure però es planteja implementar un camp de boies experimental a Cala Rostella, Cala Guillola i Cala Taballera. Fora d’aquest camp, es permetrà el fondeig lliure. També preveu establir una zona de no fondeig amb prohibició d’ancorar a Cala Murtra, Cala Jugadora i Cala Galladera.

Relacionats