Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El nou orgue de Valls sona “com els àngels” en els concerts de preestrena davant dels mecenes

ACN Valls.-El nou orgue de Valls ha sonat per primera vegada aquest diumenge a l’església de Sant Joan en un concert de preestrena, amb tres passis exclusius per als mecenes. […]

Avatar
Agències 20/12/2020

ACN Valls.-El nou orgue de Valls ha sonat per primera vegada aquest diumenge a l’església de Sant Joan en un concert de preestrena, amb tres passis exclusius per als mecenes. Fa cinc anys, la Comissió ciutadana per l’orgue va engegar una campanya d’apadrinament de tubs per recuperar l’instrument. Durant aquest temps, s’han aconseguit uns 470 padrins. Ara, els impulsors volen superar els 500 col·laboradors abans de l’estrena oficial que es farà en el marc de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela. “Sona com els àngels, estem molt contents del so”, ha expressat a l’ACN Jordi París, un dels membres de la comissió.

L’organista vallenc Josep Mateu ha estat l’encarregat de tocar els primers acords del nou orgue de Valls, que ha combinat amb diverses explicacions sobre la sonoritat dels tubs. Amb els tres concerts de preestrena, la Comissió ciutadana per l’orgue de Valls ha volgut agrair l’esforç de les nombroses persones, famílies, entitats, institucions i empreses que han fet possible la recuperació de l’instrument, que ha costat al voltant dels 650.000 euros.Segons ha explicat París, l’orgue encara no està acabat i en els pròxims dies s’enllestirà la seva harmonització. “La gent surt encantada tant pel disseny, que és contemporani i amb els tubs que fan la forma del moble, com per la bona sonoritat”, ha destacat.A més, París ha fet una crida per assolir els mig miler de mecenes abans del 30 de gener, quan es farà la inauguració oficial de l’instrument. “Molts d’aquests tubs han estat apadrinats per famílies, per una trentena d’entitats de la ciutat i empreses; darrere hi ha molta gent i, això és una de les coses que ens fa més il·lusió, perquè és un projecte que ha estat possible gràcies a la gent”, ha tancat.