Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El nou ministre d’Exteriors assumeix la “tasca” de “presentar” l’Estat al món “com som: un país democràtic i de dret”

ACN Madrid.-El nou ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, ha rebut la cartera de mans de la seva predecessora, Arancha González Laya, en un acte on ha repassat les línies del […]

Avatar
Agències 12/07/2021

ACN Madrid.-El nou ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, ha rebut la cartera de mans de la seva predecessora, Arancha González Laya, en un acte on ha repassat les línies del que vol que sigui el seu mandat. Entre les prioritats hi ha la tasca “de presentar-nos al Món com som, amb força; un país democràtic, un Estat de dret, un país amb una descentralització que és gairebé únic al Món”.”Aquests són els nostres valors i la nostra targeta de presentació”, ha dit en un primer discurs on també ha destacat que hi ha 500 milions de persones “amb l’espanyol com a llengua materna” i s’ha posat com a repte fer que el castellà se senti “amb força al Món”. “Ha de penetrar a tots els àmbits, des de la literatura fins a la intel·ligència artificial”, ha dit.

Albares, que s’ha definit com “un funcionari del Servei Exterior, un diplomàtic”, que “comparteix plenament els principis i valors” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha pres la paraula per apuntar a algunes de les qüestions que cal corregir del que ha estat l’acció exterior anterior.Amb la seva predecessora present, ha afirmat que pren les regnes del Ministeri “en moments molt difícils”, però cal “tenir clar” que “som Espanya, un país amb veu i pes a Europa”. “Hem de donar el millor de nosaltres mateixos per Espanya i per Europa”. Ha citat explícitament el Marroc, i ha apel·lat a la necessitat de reforçar les relacions amb “el nostre gran veí i amic del sud”, així com amb el Sahel i Àfrica Occidental.També ha apuntat a la crisi sanitària i al fet que molts països europeus situen l’Estat al llistat de zones on és millor no fer vacances. “Hem d’explicar al Món que Espanya és un país segur per venir a passar l’estiu i que esquem al capdavant en la xifra de vacunes”, ha dit.