Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El nou mercat de Sant Andreu obre les portes al públic després d’una remodelació integral

ACN Barcelona – El mercat del barri de Sant Andreu de Barcelona obre les seves portes després d’una remodelació amb una inversió de 9,5 milions d’euros. El nou equipament s’ha […]

Agències 15/09/2022

ACN Barcelona – El mercat del barri de Sant Andreu de Barcelona obre les seves portes després d’una remodelació amb una inversió de 9,5 milions d’euros. El nou equipament s’ha reformat integralment i l’espai consta de 22 concessionaris, 15 són parades d’aliments i producte fresc i 7 són parades no alimentàries. Barcelona ha rebut 8,2 milions d’euros de fons europeus Next Generation distribuïts pel ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per a diferents projectes de comerç de proximitat. La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha defensat el projecte i ha assegurat que els mercats fan una funció “econòmica i social”. El proper dissabte 17 de setembre, el mercat celebra la seva obertura amb una festa ciutadana.

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat en una atenció als mitjans al mercat de Sant Andreu que la sostenibilitat i la digitalització “són els eixos dels 8 milions que la ciutat de Barcelona ha rebut pels mercats municipals”.

<strong>Un mercat integral que connecta l’espai exterior i interior i dinamitza l’entorn</strong>

El mercat de Sant Andreu es va crear com a mercat descobert a mitjans del segle XIX i es va cobrir per primera vegada l’any 1906. L’any 1914 el mercat es va ampliar i es va envoltar amb una coberta perimetral més baixa i amb façanes que tancaven l’edifici. Ara, el nou mercat té especial consideració per la ubicació en la plaça porticada del Mercadal, al cor del barri de Sant Andreu, i ha integrat elements per mantenir la memòria històrica de l’antic mercat. Com a element conservat s’hi troba part de l’estructura metàl·lica original, entre d’altres.

L’edifici del mercat definitiu té uns 2.500 m2 i consta d’un edifici principal que substitueix l’antic mercat.

Durant aquesta setmana s’han traslladat al nou mercat els 15 establiments de producte fresc i els 6 no alimentaris que es trobaven al mercat provisional situat al carrer Sant Adrià.

<strong>Un mercat energèticament eficient i sostenible</strong>

En la construcció del mercat s’han tingut en compte mesures per a l’estalvi energètic, amb sistemes intel·ligents de control per optimitzar l’energia en funció de la demanda del moment. Com a tots els mercats municipals, l’energia prové de fonts renovables.

El barri celebrarà el dissabte 17 de setembre l’obertura de l’espai amb una festa popular entre les 11 i les 14h, que comptarà amb música, animació i una degustació de productes de proximitat.