Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El nou festival Les Nits de Barcelona agafa el relleu del Jardins de Pedralbes amb 30 espectacles “innovadors”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president del Grup Clipper’s i director del festival Les Nits de Barcelona, Juli Guiu, ha explicat aquest dijous que el nou certamen que substitueix el fins ara Jardins de Pedralbes, aposta per experiències “úniques” amb un format “innovador” i “eclèctic”. En roda de premsa de presentació de Les Nits de Barcelona, que se celebrarà del 27 de juny al 26 de juliol als jardins del Palau de Pedralbes de Barcelona, Guiu ha destacat que oferiran 30 espectacles entre concerts, teatre, dansa i propostes visuals i festives i una oferta gastronòmica. La programació, que vol aportar la “identitat pròpia” de Clipper’s, reunirà un cartell encapçalat pels artistes Natalia Lafourcade, Sebastián Yatra, , Melody Gardot, Alizzz, Tom Odell i Morat.

Guiu ha explicat que la promotora ha volgut donar un format al festival que vagi a la recerca d’esdeveniments “únics” i que, per això, es faran 10 concerts en els jardins a peu dret amb un aforament de 800 persones i els 20 restants amb 2.400 persones assegudes en un auditori.

Publicitat

Així, la principal diferència amb el Festival Jardins de Pedralbes és que Les Nits de Barcelona ocuparà uns espais diferents, pels requeriments del concurs públics fixats per l’administració catalana. També se’ls limita el nombre de concerts i la capacitat. La restauració i l’oci aportaran característiques “diferents”. “No hem mirat enrere i ho estem plantejant en set setmanes perquè sigui diferent”, ha destacat. “Intentem portar allò que creiem que pot ser un èxit i funcionar. Tenir una identitat pròpia amb cadascun dels festivals que fem”, ha afegit.

Per tot plegat, Guiu ha considerat que serà un festival que oferirà un “ventall enorme” d’ofertes perquè vingui “el màxim de gent possible”. “A la programació hi cap molta Barcelona, molt internacional i molta dona, així com una aposta per les famílies i l’humor i el teatre”, ha subratllat.

La programació del festival arrencarà el 27 de juny amb Sergi Carbonell i acabarà el 26 de juliol amb el concert de Morat. Al llarg de 30 dies passaran pels populars jardins altres noms com Manhattan Transfer, Antonio Orozco, David Bisbal, Diego el Cigala, Els Amics de Les Arts, Havasi, Ainhoa Arteta, Molotov, Taburete, Carles Sans, Ara Malikian, Gloria Trevi, God Save The Queen, De Simba a Kiara – el tribut al Rei Lleó, Lildami, Las Migas, Delafé y las Flores Azules, Buhos, Mariona Escoda, Elefantes, Meritxell Neddermann, Brodas Bros o Sara Roy. El preu mitjà de les entrades serà de 36 euros.

<strong>Dos festivals vinculats a Pedralbes </strong>

Preguntat per la premsa sobre el fet que a Barcelona hi hagi dos festivals vinculats amb Pedralbes per la coincidència del Festival Les Nits de Barcelona amb Alma Festival Jardins de Pedralbes, gestionat per la promotora que abans organitzava el Festival de Pedralbes, ha negat que aquest fet pugui generar confusió i no ha volgut comparar-los. Això sí, ha defensat que quan s’organitza un festival se l’ha d’anomenar pel nom on està situat. “Jo com a promotor li hagués posat al nom Poble Espanyol”, ha dit en relació a l’Alma Festival Jardins de Pedralbes.

D’altra banda, sobre el fet que alguns dels artistes que tocaran al festival Les Nits de Barcelona també formi part del cartell de festivals gestionats per la mateixa empresa, Guiu ha dit que és millor contraprogramar-se ells mateixos que no pas que “ho facin altres”. “En 7 setmanes que hem tingut per aconseguir el cartell hem tirat de favors”, ha explicat durant la roda de premsa.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió