Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El nou conveni de Seat estipula un pla de prejubilacions per a majors de 61 anys

ACN Barcelona – El preacord per al vintè conveni col·lectiu de Seat signat aquest divendres per la direcció i els sindicats estipula un pla de prejubilacions per a treballadors majors […]

Agències 17/06/2022

ACN Barcelona – El preacord per al vintè conveni col·lectiu de Seat signat aquest divendres per la direcció i els sindicats estipula un pla de prejubilacions per a treballadors majors de 61 anys, segons ha anunciat la part sindical. El text se sotmetrà a un referèndum vinculant entre l’afiliació de CCOO i UGT el proper 29 de juny. El pacte recull les bases per desenvolupar un pla industrial que ha de garantir l’ocupació i la viabilitat dels cinc centres de treball que la firma automobilística té a Catalunya. En l’àmbit salarial, estableix una clàusula de revisió vinculada a la inflació amb caràcter retroactiu, que fixa un increment en taules del 6,5%, i recull els endarreriments corresponents a la signatura de l’acord definitiu, afirmen els sindicats.

Pel que fa al pla industrial, els sindicats indiquen que inclou l’adjudicació de sis peces addicionals a Seat Componentes, el projecte d’economia circular (segona vida dels vehicles i de les bateries) per al centre de Seat Zona Franca i el “compromís” de la direcció de Seat d’apostar per l’assignació d’una segona plataforma elèctrica per a la fàbrica de Martorell.

Amb aquest pla de futur, CCOO i UGT consideren que la multinacional automobilística avança en l’objectiu d’abordar el procés de transformació cap a una mobilitat sostenible “sense mesures traumàtiques, amb una aposta per una transició justa i inclusiva”. És en aquest context que es preveu abordar la reestructuració de la plantilla mitjançant un pla de suspensió voluntari per a persones més grans de 61 anys, entre altres mesures.

En l’àmbit de les retribucions dels treballadors, el pacte també millora la classificació professional amb diferents mesures, destopa els triennis, amplia la paga de beneficis i preveu una paga en el moment de la signatura del conveni.

Altres novetats que destaquen els sindicats són una reducció de la jornada del col·lectiu vinculat a producció per primer cop en els últims 16 anys (quedarà en 212 dies anuals). Es manté la del col·lectiu no vinculat a producció i es milloren els mecanismes de flexibilitat.

El text també incorpora millores socials, afirmen els sindicats, com l’aportació al fons social, la creació del Pla de diversitat de persones LGTBI+ o els ‘leasings’ desvinculats.

En un comunicat al seu web, CCOO assegura que el principi d’acord ha arribat després del “punt d’inflexió en la negociació” que van suposar les assemblees conjuntes amb aturades de 40 minuts del 9 de juny, en què es va advertir l’empresa que “s’esgotava el termini per arribar a un acord abans de l’estiu”.