Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El nombre d’execucions hipotecàries a Catalunya cau un 52,7% durant el tercer trimestre

ACN Barcelona.-A Catalunya es van registrar 1.491 execucions hipotecàries durant el tercer trimestre, un 56,4% menys en termes interanuals. En comparació amb el segon trimestre, però, el nombre d’execucions es […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-A Catalunya es van registrar 1.491 execucions hipotecàries durant el tercer trimestre, un 56,4% menys en termes interanuals. En comparació amb el segon trimestre, però, el nombre d’execucions es va incrementar un 55,8%, segons les dades provisionals publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). De les execucions hipotecàries notificades entre juliol i setembre, un 56,4% corresponen a habitatges (842 en termes absoluts), mentre que la resta inclou solars, finques rústiques i altres espais com oficines, garatges o trasters. Catalunya és la tercera comunitat on més execucions hipotecàries es van produir durant el tercer trimestre, superada només per Andalusia (1.734) i el País Valencià (1.622).

Pel que fa únicament als habitatges, la majoria d’execucions es van fer sobre habitatges usats (un 91,4% sobre el total), mentre que la resta corresponen a habitatges nous. En el 55,7% dels casos, el titular de la llar era una persona física, mentre que en la resta de situacions es tractava d’una persona jurídica.Al conjunt de l’Estat, el nombre d’execucions hipotecàries durant el tercer trimestre va ser de 8.648, un 29,3% menys respecte al mateix període de l’any passat. En termes intertrimestrals, en canvi, es va registrar un creixement del 56,3%. En línia amb les dades de Catalunya, el 55% de les execucions a l’Estat corresponen a habitatges (4.756), mentre que la resta fa referència a finques rústiques, solars i altres espais.