Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

El nombre de viatgers al metro de Barcelona durant el mes de gener es redueix a la meitat per la pandèmia

ACN Barcelona.-El nombre de viatgers al metro de Barcelona durant el mes de gener es va reduir a la meitat –un 51,7% en termes interanuals- per la pandèmia. En concret, […]

Agències 11/03/2021

ACN Barcelona.-El nombre de viatgers al metro de Barcelona durant el mes de gener es va reduir a la meitat –un 51,7% en termes interanuals- per la pandèmia. En concret, el metro va transportar al voltant de 17 milions de viatgers durant el primer mes de l’any, segons dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). L’afectació va ser similar a la xarxa de mobilitat urbana de la capital catalana, que va transportar 9,65 milions de passatgers al gener, un 48% menys respecte al mateix període de l’any anterior. Pel que fa al transport per autobús a tot Catalunya, es van registrar al voltant de 13,5 milions de viatgers, un 47,8% menys en comparació amb el gener de l’exercici anterior.

Al conjunt de l’Estat, la davallada va ser força similar. Pel que fa al transport urbà, el nombre d’usuaris del transport públic va caure un 51,1%, amb 241,2 milions de viatgers. Pel que fa al transport ferroviari, fins a 24,2 milions de passatgers van utilitzar el servei durant el mes de gener, un 52,7% menys respecte al gener de l’any passat, mentre que la davallada en el transport marítim va ser del 65,9%, amb 232.000 passatgers.El transport aeri continua sent el més afectat pels efectes de la pandèmia, amb una reducció del 73,9% pel que fa al nombre de passatgers. En concret, es van registrar fins a 776.000 viatgers durant el mes de gener, sumant tots els desplaçaments dins el territori espanyol.