Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El nombre de morts a la Conca d’Òdena creix un 200% respecte el mateix període dels darrers cinc anys

ACN Igualada.-El nombre de morts a la Conca d’Òdena ha crescut un 200% respecte el mateix període dels darrers cinc anys. En concret, aquest mes de març, ja han mort […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Igualada.-El nombre de morts a la Conca d’Òdena ha crescut un 200% respecte el mateix període dels darrers cinc anys. En concret, aquest mes de març, ja han mort 140 persones als quatre municipis confinats de la Conca d’Òdena, quan la mitjana és de 46. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que d’aquests 140 només en 40 casos s’ha confirmat la mort per covid-19, ja que no s’està fent el test a tothom. Acompanyat per la resta d’alcaldes afectats, Castells ha explicat que han decidit fer pública aquesta dada ara perquè creuen que important informar amb transparència i “per alertar, que no alarmar” la població. “És important que els joves sàpiguen que no són immunes i que, a més, són grans portadors del coronavirus”, ha subratllat.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha ofert aquest dimarts les dades oficials de morts als municipis confinats de la Conca d’Òdena (Vilanova del Camí, Igualada, Santa Margarida de Montbui i Òdena). En aquests quatre municipis, aquest mes de març, han mort 140 persones, el triple que en el mateix període de l’any passat. En 40 dels casos s’ha confirmat que la causa ha estat el coronavirus, mentre que a la resta no, ja que no se’ls ha fet el test. El brot d’Igualada ja suma 67 morts, però 40 són dels pobles confinats mentre que la resta són d’altres poblacions de l’Anoia. Castells ha explicat que ha decidit fer públiques aquestes dades ara per tal d’alertar la població que la situació a la Conca d’Òdena és “molt greu”, i ha insistit en reclamar 70.000 testos ràpids per poder fer-los a tota la població de la zona i així aïllar aquelles persones que, sense saber-ho, puguin contagiar la resta.