Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El nombre d’aturats a Salt torna a nivells de fa deu anys amb un 13,87% de desocupació

ACN Salt.-El municipi de Salt ha registrat una taxa d’atur del 13,87% durant el mes de juny, una xifra que no s’assolia des de fa deu anys, abans de la […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Salt.-El municipi de Salt ha registrat una taxa d’atur del 13,87% durant el mes de juny, una xifra que no s’assolia des de fa deu anys, abans de la crisi econòmica. Segons ha informat el mateix ajuntament, durant el 2013 es va arribar a pics del 24% d’aturats i a partir d’aquell moment la situació s’ha anat recuperant poc a poc. Els treballadors d’entre 25 i 34 anys són un dels col·lectius que més feina ha trobat aquest últim mes i només un 12,24% de les persones segueix sense feina. Per contra, les persones d’entre 55 i 64 anys són dels que menys treballen ja que un 18,38% es troben a l’atur. Per altra banda, les persones que tenen els estudis secundaris obligatoris són els que els costa més trobar feina. De fet, un 44,20% dels aturats només tenen aquesta titulació.

El nombre d’aturats a Salt ha disminuït fins a les xifres de fa deu anys i aquest juny ha registrat una taxa d’atur del 13,87%. Es tracta d’una xifra molt reduïda tenint en compte que el 2013 es van assolir pics del 23%. De tota manera, des d’aquell moment les dades han anat millorant progressivament fins a arribar a nivells previs a l’inici de la crisi econòmica.El col·lectiu de persones d’entre 25 i 34 anys és un dels que més fàcilment troba feina, ja que només un 12,24% d’ells està a l’atur. Per contra, les persones més propenses a la jubilació és un dels col·lectius que més els costa sortir de les llistes de l’atur. De fet, un 18,38% de les persones d’entre 55 i 64 que viuen al municipi no tenen feina. Precisament aquests dos col·lectius són els que han registrat davallades més importants en el nombre d’aturats en l’últim mes.Pel que fa al nivell d’estudis de les persones en situació d’atur al municipi, el gruix més important es troba entre els que tenen un nivell formatiu d’educació general/estudis secundaris, concretament en un 44,20%. Tot i això, aquest col·lectiu també continua la tendència a la baixa dels darrers anys.D’altra banda, pel que fa als sectors d’ocupació, tots ells també han reduït la taxa d’atur durant el darrer i, com és habitual per aquestes dates, és al sector serveis on es registra un major augment de l’ocupació. Tot i aquesta tendència, també és en aquest sector on a Salt hi ha un major atur registrat amb un total de 1.270 persones.