Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El nom de Borrell està “sobre la taula” com a cap de la diplomàcia europea en les negociacions d’alts càrrecs de la UE

ACN Estrabsurg.-El nom de Josep Borrell està “sobre la taula” com a cap de la diplomàcia europea en les negociacions d’alts càrrecs de la Unió Europea, segons confirmen fonts diplomàtiques […]

Avatar
Agències 02/07/2019

ACN Estrabsurg.-El nom de Josep Borrell està “sobre la taula” com a cap de la diplomàcia europea en les negociacions d’alts càrrecs de la Unió Europea, segons confirmen fonts diplomàtiques espanyoles. Aquestes asseguren que és el “candidat natural” d’Espanya i que té “totes les qualificacions” per ser l’Alt Representant i Vicepresident de la Comissió Europea. Les mateixes fonts són més “optimistes” sobre la reunió d’aquest dimarts a Brussel·les entre caps d’estat i de govern per triar el nou lideratge de la UE i creuen que la proposta que s’està discutint ara comença a tenir “un cert consens”.

A les converses, en les últimes hores, han aparegut nous noms, com el de la ministra alemanya Ursula Gertrud von der Leyen per la Comissió, o el primer ministre belga Charles Michel, liberal, pel Consell. També es parla de la francesa Christine Lagarde, actual directora general del Fons Monetari Internacional, que podria acabar al BCE. Els equilibris entre partits, i també els balanços territorials –als països del Visegrad no volen a Frans Timmermans a la CE- estan influint en la complicació de les negociacions.Espanya defensa que el president Pedro Sánchez ha donat suport fins ara a Timmermans, però ja no reitera que sigui el seu únic candidat per presidir la CE. Tanmateix, volen que l’holandès tingui “un paper important” en el futur de la UE.