Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El musical ‘A chorus line’ produït per Antonio Banderas arriba al teatre Tívoli després de l’estrena a Màlaga

ACN Barcelona.-El musical ‘A chorus line’ arriba del 21 de febrer al 29 de març al teatre Tívoli amb Pablo Puyol com a protagonista, que substituirà a Antonio Banderas en […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Barcelona.-El musical ‘A chorus line’ arriba del 21 de febrer al 29 de març al teatre Tívoli amb Pablo Puyol com a protagonista, que substituirà a Antonio Banderas en el paper de Zach. L’actor malagueny, qui ha adaptat i dirigit l’espectacle, va encarnar el personatge principal en les funcions representades al Teatro del Soho CaixaBank de Màlaga. Banderas, que ha reinventat el paper protagonista amb més matisos de comportament, confia en la bona acollida de l’espectacle a Barcelona, ha dit aquest dilluns en la presentació, després de l’èxit aclaparador que va tenir a la seva ciutat natal. Amb una gran expectació al teatre Tívoli, Banderas ha tret ferro a la sortida de Lluís Pasqual de la direcció del seu espai escènic, i ha celebrat la seva nominació als Oscar, tot i que no té expectatives per guanyar-lo.

L’actor Pablo Puyol interpreta el cèlebre coreògraf i director teatral Zach, en un teatre de Broadway a mitjans dels anys 70. Amb el seu assistent Larry fan una audició per a la seva propera producció musical, en què s’hi presenten 17 aspirants. Els cantants hauran d’obrir-se i explicar el seu interior, fins a culminar en una nova identitat col·lectiva, la del Cor. “Tots ens podem sentir identificats amb les persones que estan a la línia”, ha dit Puyol sobre les frustracions i somnis que aborda l’obra. Banderas ha explicat que han “tocat” el personatge protagonista, oferint-li “un arc de comportament amb més colors”, a diferència de la producció original. “És molt complicat. Els autors no parlen de drets, sinó de llegat de ‘A chorus line'”, ha apuntat el popular actor sobre l’adaptació que ha fet del musical que va concebre Michael Bennet el 1975. L’adaptació compta amb 29 intèrprets a escena i una orquestra de 15 músics en directe, sota la direcció musical d’Arturo Díez-Boscovich. El musical va estar 15 anys a la cartellera de Broadway. Després de l’èxit de l’estrena al Teatre del Soho de Màlaga, l’espai escènic que ha impulsat Banderas, l’actor confia que el públic de Barcelona “l’agafi amb el mateix entusiasme”. Sortida de Lluís PasqualL’actor malagueny ha tret ferro al fet que Lluís Pasqual deixés la direcció del Teatre Soho. “No se’n va, se’n va de la gestió, però com a director d’escena vindrà, perquè ho hem parlat. Tenim ganes de treballar junts”, ha reiterat l’actor malagueny. Així doncs, ha volgut “restar drama” a la situació, i ha recordat que Pasqual va accedir a donar-li una empenta en l’inici del projecte. “Aquest és el teu fill, i l’has de crear tu”, ha reproduït Banderas del que li ha transmès el director Lluís Pasqual.Nominació als Oscar Pel que fa a la nominació als Oscar com a millor actor pel seu paper a la pel·lícula ‘Dolor y gloria’ de Pedro Almodóvar, Banderas ha assegurat que va als Estats Units “molt relaxat” pel fet de no ser favorit i no haver fet campanya per erigir-se com a possible guanyador. “Has de fer campanya si el vols guanyar. ‘Vull l’Oscar’, has de dir. No has de fer només una bona interpretació”, ha assegurat l’actor. Projeccions diàries, qüestionaris amb el públic, amb col·lectius del SAG o amb comunitats com la hispana és el “joc que s’ha de jugar”, al seu parer, per alçar-se amb l’estatueta. “Jo no l’he jugat, he estat fent teatre a Màlaga”. Així mateix, ha assegurat que probablement no hauria fet una interpretació com la resultant si no hagués tingut l’atac de cor el 2017. “Després de l’atac es produeixen coses que he pogut utilitzar i moltes coses estan a la peli del Pedro. Ho vaig utilitzar en la creació del personatge”, ha explicat Banderas.