Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El Museu Picasso prorroga l’exposició ‘Picasso i les joies de l’artista’ fins al 9 de gener del 2022

ACN Barcelona.-L’exposició ‘Picasso i les joies d’artista’, que des del passat mes de maig presenta per primera vegada la incursió de Picasso a la joieria artística, es prorroga fins al […]

Avatar
Agències 02/09/2021

ACN Barcelona.-L’exposició ‘Picasso i les joies d’artista’, que des del passat mes de maig presenta per primera vegada la incursió de Picasso a la joieria artística, es prorroga fins al 9 de gener de 2022. 97.990 persones han vist al Museu Picasso les joies de l’artista malagueny que s’hi exposen juntament amb gravats, dibuixos i fotografies. Des de la segona meitat dels anys 30 Picasso es va endinsar en la producció de joieria, i ja no l’abandonaria. Va ser un camp d’experimentació artística on provar materials, tècniques i desenvolupar part del seu vocabulari artístic. El museu n’ofereix una selecció (no és fàcil reunir una obra dispersa i en mans de particulars) i hi suma altres joies d’artista, de Man Ray a Yoko Ono, pasant per Max Ernst i Man Ray.

Picasso es va endinsar en la producció de joies a partir del 1936, quan coneix Dora Maar. Primer, fermalls i penjolls creats per a ella en un inici amb objectes comprats on ell gravava, pintava o dibuixava, després amb creacions més genuïnes amb ossos, còdols, vidres i fragments de ceràmica. Més endavant va descobrir la ceràmica, i va produir diverses peces (1947).La programació d’activitats al voltant de l’exposició també s’amplia. En col·laboració amb l’A-FAD, Associació d’Artistes i Artesans del FAD i amb motiu dels Premis de Joieria Contemporània ENJOIA’T, del 9 de setembre al 3 d’octubre es presenta a la Sala Mauri del Museu Picasso, amb accés gratuït, ‘Enjoia’t el cap. Corones contemporànies de la col·lecció de l’A-FAD’. La mostra presenta l’única col·lecció de corones contemporànies del món. Aquesta col•lecció és el resultat d’una tradició molt singular: l’encàrrec als guanyadors de crear una corona com a premi per la següent edició. En ocasió de l’exposició ‘Joieres (1965-1990). Entre l’art i el disseny’ al Museu del Disseny de Barcelona, la celebració dels Premis de Joieria Contemporània ENJOIA’T, convocats per l’A-FAD Associació d’Artistes i Artesans del FAD, i l’exposició Picasso i les joies d’artista, el dimecres 29 de setembre a les 19 h tindrà lloc al Museu Picasso la taula rodona ‘Artistes joieres, joieres artistes. El paper de la dona en la creació de la joia’, a càrrec de Raquel Bistuer, Trinidad Contreras, Montserrat Guardiola i M. Lluïsa Samaranch, moderada per Pilar Vélez.