Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El Museu Picasso de Barcelona incorporarà en dipòsit ‘Bust de dona jove’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Museu Picasso de Barcelona incorporarà en dipòsit l’obra ‘Bust de dona jove’, una pintura fruit dels mesos que l’artista va passar a Gósol el 1906. Feia temps que el director del museu, Emmanuel Guigon batallava perquè aquest quadre vingués a la capital catalana perquè no té gaires obres del pintor en aquest poble del Berguedà, on va passar la primavera i l’estiu del 1906. “El que ara estem negociant és per quant de temps serà aquest dipòsit”, ha assegurat Guigon. El quadre formarà part d’una exposició sobre l’època de Gósol del pintor, però es quedarà més enllà de l’exhibició. Aquest quadre va ser decomissat al banquer Jaime Botín el 2015 perquè la volia treure il·legalment d’Espanya i actualment està exposat al Museu Reina Sofia.

Probablement, ‘Bust de dona jove’ arribarà a Barcelona quan acabi l’exposició del museu madrileny, la primavera o l’estiu del 2024, ha informat Guigon a preguntes dels periodistes.

Publicitat

<strong>La commemoració dels 50 anys de la mort de Picasso</strong>

<br />
El Museu Picasso de Barcelona és una de les institucions que participa en la Celebració Picasso 1973-2023. Ho farà amb l’exposició Miró-Picasso, que s’inaugurarà l’octubre que ve i es podrà veure fins al febrer del 2024. “Serà una gran exposició amb una gran repercussió internacional, ja que tindrem préstecs de museus d’arreu del món i de col·leccions privades”, ha assegurat el director del museu, Emmanuel Guigon. La mostra, que es farà amb la col·laboració de la Fundació Joan Miró, vol mostrar la relació entre els dos artistes i l’obra dels quals s’entrellaça sovint.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió