Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El Museu d’Orsay inaugura una gran exposició dedicada a Gaudí, coproduïda amb el MNAC, amb unes 200 obres

ACN París – El Museu d’Orsay ha inaugurat una exposició dedicada a Antoni Gaudí, que s’ha fet en coproducció amb el MNAC. La mostra inclou unes 200 obres que van […]

Agències 11/04/2022

ACN París – El Museu d’Orsay ha inaugurat una exposició dedicada a Antoni Gaudí, que s’ha fet en coproducció amb el MNAC. La mostra inclou unes 200 obres que van de la fotografia al mobiliari, passant per dibuixos d’arquitectura i maquetes, que permeten entendre la investigació sobre el volum i l’organització espacial en Gaudí. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha participat aquest dilluns a la inauguració i ha destacat que el fet que el Museu d’Orsay aculli aquesta exposició és “una mostra clara del potencial de la nostra cultura, del reconeixement exterior i de la bona feina de les institucions catalanes, del MNAC i de l’Institut Ramon Llull”.

L’exposició parisenca inclou un pròleg amb una pel·lícula que mostra Salvador Dalí davant de la Sagrada Família i imatges del taller de Gaudí amb una projecció en 3D i la biblioteca Gaudí. Es divideix la mostra en els anys de formació de Gaudí, els seus primers projectes, les ‘cases’ com la casa Batlló o la Milà, així com els seus projectes religiosos. Tanca l’exposició una obra de Tàpies i el projecte de Nova York. La mostra es podrà veure fins el 17 de juliol.

El MNAC va estrenar a finals de l’any passat una gran exposició dedicada a Gaudí, preparada durant quatre anys i que volia fugir de “tòpics” sobre l’obra i figura d’un arquitecte “complex” i connectat al seu temps. A través de 650 obres, algunes dels seus fons i també préstecs de fins a 74 institucions, el Museu Nacional va fer una revisió crítica de Gaudí tot repassant la seva trajectòria, des dels anys de formació i fins a la seva mort.

En el cas de l’exposició a París, on el públic no té la mateixa familiaritat amb Gaudí ni existeixen obres seves a la ciutat, el relat de la mostra incorpora elements per a facilitar el reconeixement i la descripció de les obres de l’arquitecte.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha participat aquest dilluns a la inauguració, acompanyat per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina. El cap de l’executiu ha visitat la mostra amb el director del museu, Christophe Leribault; la comissària, Elise Dubreuil; el director del MNAC, Pepe Serra i el comissari de l’exposició al MNAC, Juan José Lahuerta.

<strong>Aristides Maillol</strong>

Paral·lelament a la inauguració de l’exposició de Gaudí, s’inaugura l’exposició sobre Aristides Maillol, escultor, pintor i gravador franco-català nascut a Banyuls, i representant de l’escultura nord catalana de principis del segle XX.