Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Museu Diocesà de Barcelona proposa un diàleg entre la religió jueva i cristiana amb una mostra sobre Chagall

ACN Barcelona.-El Museu Diocesà de Barcelona ha inaugurat aquest dijous ‘Chagall. Els estats de l’ànima’, una exposició que proposa un “diàleg intercultural” entre les dues religions monoteistes predominants en la […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Barcelona.-El Museu Diocesà de Barcelona ha inaugurat aquest dijous ‘Chagall. Els estats de l’ànima’, una exposició que proposa un “diàleg intercultural” entre les dues religions monoteistes predominants en la cultura occidental contemporània, la jueva i la cristiana. La mostra agrupa gairebé una quarantena d’obres el pintor rus Marc Chagall, qui pretén transmetre “un missatge de pau entre nacions i religions”. La selecció té dos eixos temàtics: una sèrie entorn a la Bíblia, on la dona és la protagonista; i una col·lecció entorn els pecats capitals, una de les primeres sèries de l’artista, creada el 1926. La mostra també compta amb obres gòtiques del Museu Diocesà.

Segons han explicat des del Museu Diocesà de Barcelona, el missatge espiritual es trpba “en tota l’obra” de Marc Chagall. Així, l’artista va rebre des dels anys 50 diversos encàrrecs per a la decoració i les vidreres de temples i llocs de culte catòlics, protestants i jueus. És el cas, per exemple, de la catedral de Reims i la catedral de Metz, a França; o l’església de Sant Esteve a Mainz, a Alemanya.