Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

El Museu d’Història Medieval de Castelló d’Empúries acaba la restauració de les bigues originals de fusta de la Cúria

ACN Castelló d’Empúries.-El Museu d’Història Medieval de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) ha acabat la restauració d dues bigues originals de fusta de grans dimensions, de les restes de dues mènsules […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Castelló d’Empúries.-El Museu d’Història Medieval de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) ha acabat la restauració d dues bigues originals de fusta de grans dimensions, de les restes de dues mènsules i de tapajunts policromats de la Cúria-Presó del segle XIV. Formaven part de l’enteixinat original de fusta del sostre de la planta baixa i sostenien el pes del primer pis de l’edifici, un dels més emblemàtics del municipi de l’època medieval. Els treballs de restauració van començar a finals d’octubre i han comptat amb la col·laboració del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) del Departament de Cultura, que va concedir a l’Ajuntament una subvenció de 2.589 euros que suposen el 40% del cost de la intervenció.

Les bigues originals de la Cúria mesuren 6 metres de llarg i 50 centímetres d’amplada i d’alçada. Estan fetes de fusta de pi, com les dues mènsules –que ja es van restaurar l’any 2001- i que actualment estan exposades al museu.