Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El Museu del Còmic dedicarà la seva primera exposició temporal a Francisco Ibáñez

ACN Barcelona.-El Museu del Còmic de Sant Cugat del Vallès dedicarà la seva primera exposició temporal al popular Francisco Ibáñez. La mostra reivindica i homenatja al creador de sèries tan […]

Avatar
Agències 18/09/2019

ACN Barcelona.-El Museu del Còmic de Sant Cugat del Vallès dedicarà la seva primera exposició temporal al popular Francisco Ibáñez. La mostra reivindica i homenatja al creador de sèries tan icòniques com Mortadel·lo i Filemó, 13, rue del Percebe, El botones Sacarino, Rompetechos o Pepe Gotera i Otilio. La mostra es divideix en cinc plafons amb textos i imatges reproduïdes que expliquen la trajectòria de l’artista i es podrà visitar des d’aquest dimecres fins al 12 de gener del 2020. Una part destacada de l’exposició són les vitrines que mostren una amplia selecció de les publicacions en les quals va aparèixer la firma d’Ibáñez des de 1952 fins al 2019. En total, s’exposaran prop de 150 objectes, entre revistes, llibres i merchandising. Així mateix, s’exposaran 30 originals ordenats cronològicament que han estat cedits per diversos col·leccionistes i pel mateix Ibáñez.

El primer plafó, ‘De cabecera en cabecera antes de llegar a Bruguera (1952-1957)’, està dedicat als inicis d’Ibáñez i recorda per exemple quan va publicar a Chicos fins als primers sis anys de la seva carrera professional. Ibáñez va publicar en diverses revistes i suplements de premsa de l’època especialment en dos de l’Editorial Marco, La Risa e Hipo, Monito Fifí. Al segon plafó, ‘¡Hubo un desmande, y entró en Bruguera por la puerta grande! (1957- 1968)’ s’explica com la sortida de Cifré, Conti, Escobar, Eugenio Giner i Peñarroya de Bruguera va ser determinant per l’arribada d’Ibáñez a l’editorial. L’autor desenvoluparia en aquella etapa algunes de les seves sèries més famoses com Mortadel·lo i Filemó. El tercer apartat, ‘¡Espera, espera, que hizo más cosas para Bruguera! (1957-1981)’ s’explica tot el que va publicar Ibáñez a Bruguera. El quart apartat porta per títol: ‘¡Muy palmarias esas series publicitarias! (1962-1985)’ i s’endinsa en les diverses sèries basades en marques comercials com ‘Kitín, el amigo de los niños (chocolates Nogueroles) o els seus treballs per Cola-Cao o Balín i Balón. I el cinquè plafó s’anomena ‘¡Al alimón, crecen Mortadelo y Filemón! (1969-2019)’ que té de nou com a protagonistes als dos personatges. 30 originalsEl Museu destaca que s’exposaran 30 originals ordenats cronològicament que han estat cedits per diversos col·leccionistes i pel mateix Ibáñez. Entre ells hi ha un autoretrat, pàgines de col·laboració per les revistes de l’Editorial Marco o portades de personatges com Mortadel·lo i Filemó.