Dilluns, 12 d'abril de 2021 - Edició 991
La República

El Museu de Montserrat aposta per obrir els caps de setmana sempre que no s’endureixin les restriccions de mobilitat

ACN Monistrol de Montserrat.-Després de la prova pilot efectuada durant la Setmana Santa, el Museu de Montserrat ha decidit mantenir obertes les instal·lacions els caps de setmana. L’equipament, fortament vinculat […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Monistrol de Montserrat.-Després de la prova pilot efectuada durant la Setmana Santa, el Museu de Montserrat ha decidit mantenir obertes les instal·lacions els caps de setmana. L’equipament, fortament vinculat als visitants estrangers, portava més d’un any tancat a causa de la pandèmia. El museu assegura que obrirà els caps de setmana sempre que no s’endureixin les restriccions sanitàries i es torni al confinament comarcal o municipal, ja que, en aquest supòsit, tornarien a tancar. “Si tornem al confinament comarcal no podrem obrir perquè sabem que la xifra de visitants és molt poca a tot Montserrat”, explica a l’ACN Montse Mur, responable de l’àrea d’atencio al visitant i cap de cultura de Montserrat.

La pandèmia de la covid-19 va obligar a tancar el Museu de Montserrat el 13 de març de 2020 i les instal·lacions no van tornar a obrir fins el dimecres 2 d’abril, més d’un any després. El museu va obrir els dies 2, 3 i 4 d’abril com a prova pilot per veure si podia seduir el públic català. El 2019 l’equipament va rebre 120.000 visitants, un 80% dels quals eren turistes estrangers.Els responsables de l’equipament valoren positivament la prova pilot i han decidit tornar a obrir el museu els caps de setmana. Al voltant d’un centenar de persones van visitar el museu durant aquests tres dies. Això sí, condicionen l’obertura a les mesures sanitàries de la covid-19, ja que, si es torna al confinament municipal o comarcal tornarien a tancar el museu. Sí que es plantegen modificar els horaris d’obertura. Segons relata Mur, “hem vist que el gruix de visitants a Montserrat es concentra cap al migdia i primera hora de la tarda”. Per això, creuen que seria convenient obrir més tard i allargar fins a la tarda. Durant els tres dies de la prova pilot l’horari d’obertura ha estat de 10 a les 13:45h. L’obertura entre setmana, de moment, no se la plantegen fins que no puguin recuperar el visitant estranger.