Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El Museu de Lleida exposa 250 titelles de diferents cultures i països de la col·lecció de la companyia Galiot Teatre

ACN Lleida – La Fira de Titelles i el Museu de Lleida organitzen conjuntament l’exposició ‘Titelles del Món’. Mostra la col·lecció privada propietat de la companyia Galiot Teatre, que consta […]

Agències 29/03/2022

ACN Lleida – La Fira de Titelles i el Museu de Lleida organitzen conjuntament l’exposició ‘Titelles del Món’. Mostra la col·lecció privada propietat de la companyia Galiot Teatre, que consta de més de 400 titelles amb valor artístic i històric, de diferents cultures i països, dels quals 250 es poden veure en l’exposició. L’exposició es pot visitar al museu lleidatà des del 23 de març i fins al 30 d’abril, en l’horari habitual de l’equipament. L’entrada a la mostra durant aquest dies és gratuïta. Aquesta exposició s’emmarca en les activitats paral·leles de la 33a edició de la Fira de Titelles de Lleida, que tindrà lloc a la capital del Segrià els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig.

Jordi Monserdà, fundador de la companyia Galiot Teatre, inicia de manera professional el seu idil·li amb l’art titellaire el 1994, creant i produint espectacles. En els darrers temps, s’ha especialitzat en la producció d’instal·lacions participatives per a tots els públics la columna vertebral de les quals és el teatre de titelles i d’objectes. Des de fa un anys, col·lecciona titelles amb valor artístic i històric de diferents cultures i països.

L’exposició ofereix un itinerari visual que esdevé un viatge en el temps i en la història, passant per diferents punts del planeta i amb el qual queda palès que l’art titellaires està arrelat arreu i és punt d’unió entre cultures.

Durant la Fira de Titelles de Lleida, que se celebrarà entre el 29 d’abril i l’1 de maig, es realitzaran visites teatralitzades de la mà de la companyia Galiot Teatre. Per accedir a aquestes visites caldrà adquirir una entrada, que es posaran a la venda més endavant.

Aquesta exposició és una mostra més de la voluntat de la Fira de Titelles per implicar diferents entitats de la ciutat com és el Museu de Lleida, creant sinergies cultural i afavorint que el moviment de públic que genera el certamen esdevingui impacte per a tota la capital del Segrià.