Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Museu de la Mediterrània de Torroella acull un micromapping sobre les 1.001 nits d’empresonament de Dolors Bassa

ACN Torroella de Montgrí.-El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) projectarà des d’aquest diumenge 15 de novembre i fins el 30 del mateix mes un micromapping […]

Agències 12/11/2020

ACN Torroella de Montgrí.-El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) projectarà des d’aquest diumenge 15 de novembre i fins el 30 del mateix mes un micromapping sobre les 1.001 nits de l’empresonament de Dolors Bassa. El projecte està fet per l’artista Conxa Moreno i intenta plasma la incertesa d’una persona des del moment en què ingressa a la presó. Durant la projecció s’escolta el pas del temps i sonen les hores d’un rellotge que sembla no aturar-se. Pel que fa a la imatge, l’artista ha situat un objecte entre el projector i la paret que coincideix just a la zona de la boca de l’exconsellera, retallant-li el somriure i deixant una ombra a la paret en aquesta part de la cara.

L’artista ha assegurat que vol que l’espectador es plantegi si algú després de 1.001 nits a la presó pot perdre el somriure o no.El micromapping que s’estrenarà aquest diumenge a Torroella de Montgrí prové de l’antiga presó franquista de Segovia. L’any passat es va convertir en un centre de memorial democràtic i ha comptat amb el muntatge de Moreno.La inauguració, a més, coincideix amb el dia que es compleixen 1.001 nits que Dolors Bassa va ingressar a presó. Malgrat tot, la situació sanitària impedeix fer una inauguració de la peça de forma oficial i per això l’artista i l’exconsellera han preparat un vídeo que llançaran a les xarxes socials.La instal·lació artística es podrà visitar fins al 30 de novembre, atès que el Museu de la Mediterrània resta obert al públic, en el seu horari habitual, però amb l’aforament reduït al 33%, tal com marquen les restriccions sanitàries. L’entrada al museu és gratuïta.