Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El Museu Comarcal de Berga farà un inventari de les peces i elements de la Patum

ACN Berga.-El Museu Comarcal de Berga ha posat en marxa un projecte per inventariar tots els elements de propietat municipal que formen part de la imatgeria de La Patum. Això […]

Agències 13/11/2020

ACN Berga.-El Museu Comarcal de Berga ha posat en marxa un projecte per inventariar tots els elements de propietat municipal que formen part de la imatgeria de La Patum. Això inclou els elements patrimonials de la comparseria i les peces de vestuari que es troben actualment al Museu Comarcal de Berga, la Casa de La Patum, la Reserva del museu i el Convent de Sant Francesc. El projecte està impulsat per l’àrea de Patrimoni Cultural i Museus de l’Ajuntament de Berga i s’ha encarregat a l’empresa Nubilum, especialitzada en la catalogació, descripció, inventari de fons, digitalització i gestió documental de museus, arxius i biblioteques. El fons actual del museu compta amb uns 1.400 objectes i es calcula que hi ha 200 peces sense catalogar.

El projecte d’inventariar ja està en marxa i també preveu la normalització de la terminologia, la unificació i l’estructuració del vocabulari tècnic del fons actual del Museu Comarcal de Berga que consta d’uns 1.400 objectes, aproximadament. El museu compta amb l’inventari de les peces històriques de La Patum que s’exposen a l’equipament cultural, però la resta d’elements de vestuari i complements en desús no estan catalogats. En concret, manquen per documentar unes 200 peces i d’aquí neix la necessitat d’actualitzar i completar aquest inventari. L’equip de l’empresa Nubilum ha fotografiat totes les peces i els elements patumaires que formen part del fons del museu.La iniciativa té un cost 8.490 euros i es finançarà amb fons propis (3.438 euros) i una subvenció atorgada per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (5.052 euros) destinada a l’inventari i documentació dels béns culturals que integren els museus catalans.