Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

El museu basc Chillida Leku homenatja Miró amb una exposició amb obres del pintor entre 1946 i 1981

ACN Barcelona – El museu basc Chillida Leku inaugura aquest dissabte l’exposició ‘Miró en Zabalaga’, un homenatge a Joan Miró i a l’amistat que el va unir amb Eduardo Chillida. […]

Agències 20/05/2022

ACN Barcelona – El museu basc Chillida Leku inaugura aquest dissabte l’exposició ‘Miró en Zabalaga’, un homenatge a Joan Miró i a l’amistat que el va unir amb Eduardo Chillida. La mostra arrenca a l’aire lliure amb escultures de gran format ‘Oiseau solaire’ i ‘Femme’ i continua al museu amb una selecció d’obres d’entre 1946 i 1981. Fins l’1 de novembre, l’exposició reuneix escultures, dibuixos i gravats de les temàtiques habituals de Miró al mateix equipament que treballs de Chillida generant un “diàleg enriquidor”. L’exposició es completa obra gràfica, litografies i un gran tapís teixit entre 1989 i 1991 per Josep Royo.

Segons han explicat en un comunicat, tant l’escultura ‘Oiseau solaire’ com ‘Femme’ han sortit per primera vegada de la Fundació Miró de de la seva adquisició. La resta d’obres de Miró que s’exposen mostren els personatges imaginaris, “producte d’una ment lliure i inesgotable”. “A cada espai es troben una sèrie d’objectes que creen diferents atmosferes com el camp, el jardí o el diàleg directe amb la part exterior del museu”, han destacat des del museu.

Entre els treballs exposats hi ha ‘Quelques fleurs pour des amis’ (1964), un homenatge a un galerista comú de Miró i Chillida o les litografies ‘Maravelles amb variacions aristocràtiques al jardí’.

A banda de l’exposició, el museu impulsarà un ampli programa de talles i activitats paral·leles.