Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El muralista Nil Safont retrata les aspiracions d’una família senegalesa en un barri popular a Gant

ACN Brussel·les.-La darrera obra del muralista Nil Safont, conegut com Slim Safont, retrata la història d’una família senegalesa als carrers d’un barri popular de la ciutat flamenca de Gant, a […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Brussel·les.-La darrera obra del muralista Nil Safont, conegut com Slim Safont, retrata la història d’una família senegalesa als carrers d’un barri popular de la ciutat flamenca de Gant, a Bèlgica. “Vaig conèixer una família que venia del Senegal i em va semblar interessant la història. Representa el moment de transició, de quan arriben al barri i el veuen com l’única alternativa a la seva situació econòmica i el desig de poder optar a viure en un lloc millor”, explica sobre l’obra, ubicada en un barri d’habitatges socials al sud de la ciutat. Inspirat pels entorns socials del lloc on ha de fer el mural, les obres de Safont decoren ciutats com Los Angeles, Àmsterdam, París, Nova York o Detroit.

Abans d’arribar a Bèlgica, també ha treballat a Rússia, Bielorússia o Itàlia en una carrera que en l’últim any ha intensificat a nivell internacional. Els pròxims projectes el portaran a l’Índia i Portugal passant, també, per alguns treballs a Catalunya. “M’interessen les relacions familiars”, diu l’artista, que s’interessa per conèixer els entorns en els quals pintarà el mural abans de començar a treballar-hi. “Cada espai està organitzat de manera diferent i els individus es relacionen d’una manera diferent. Això identifica aquell lloc i el diferencia dels altres”, apunta.”Estem vivint els anys de glòria de l’art urbà”Segons Safont, el muralisme està començant a “agafar molta força”. “Hi ha hagut un procés d’acceptació molt important. Estem vivint els anys de glòria de l’art urbà i del muralisme”, remarca l’artista, que celebra que a través de les xarxes socials els murals no només es puguin veure al carrer. “Els poden veure milers de persones”, subratlla.