Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Morell estrenarà cos de vigilants municipal d’aquí un parell de mesos

ACN El Morell.-El Morell (Tarragonès) tindrà un cos de vigilants municipal d’aquí un parell de mesos. Aquest dilluns una trentena d’aspirants han fet les proves físiques per ocupar les sis […]

Avatar
Agències 01/02/2021

ACN El Morell.-El Morell (Tarragonès) tindrà un cos de vigilants municipal d’aquí un parell de mesos. Aquest dilluns una trentena d’aspirants han fet les proves físiques per ocupar les sis places previstes pel consistori. Els faltarà encara passar el test psicotècnic, una entrevista i resoldre un cas pràctic, després d’haver fet ja les proves culturals i de temari específic. L’alcalde de la localitat, Eloi Calbet, ha remarcat que es tracta d’una aposta del consistori per incrementar la seguretat al municipi. El cos de vigilants prestarà servei les 24 hores del dia i farà tasques de seguretat ciutadana, trànsit i civisme, però a diferència d’una policia local convencional els agents no podran dur armes de foc.

El cos de Guàrdia Municipal del Morell estarà format per sis agents i un cap, Manuel Catalán, que fins ara ha treballat sol. Catalán ha concretat que les principals diferències respecte un cos de policia local es troben en l’àmbit de la seguretat ciutadana. “Podem fer detencions ‘in fraganti’, però no podem fer diligències preventives o investigacions, són temes exclusius dels Mossos d’Esquadra”, ha remarcat. En aquests casos actuarien com a agents col·laboradors dels Mossos. En canvi, les tasques de trànsit -a excepció de les penals- o de civisme són les mateixes que qualsevol altre cos municipal.Per la seva banda, l’alcalde ha posat de relleu “l’aposta clara per crear un cos competent al municipi”. “Portem temps treballant-hi. És imprescindible per al municipi i rau en la demanda de la ciutadania”, ha dit. Alhora, ha reconegut que en els darrers anys han percebut un increment de la delinqüència, motiu pel qual els veïns demanaven un cos permanent. Calbet també ha indicat que les proves de selecció són més exigents que en altres municipis. El procés garanteix que de les sis places, almenys una serà per a una dona. Inicialment s’hi van presentar unes 100 persones, que després de la primera fase van quedar reduïdes a 50. Un dels candidats és Albert Gomis, que ha assegurat que vol la plaça “perquè és una feina segura”. “Allà on sóc ara tinc data de caducitat i no vull arribar als 40 anys sense feina, i sent funcionari tindré ingressos cada mes”, ha apuntat. Per la seva banda, Álvaro Díaz, ha valorat també l’estabilitat laboral, però a la vegada ha afirmat que “és gratificant servir a la gent”. De fet, Díaz ja s’ha presentat en diverses convocatòries per entrar al cos de Mossos d’Esquadra.Finalment, Catalán ha reclamat una reforma de la llei de policies de Catalunya, per tal que els membres dels diferents cossos de vigilants municipals hagin de fer un curs obligatori, igual que els agents de les policies locals o dels Mossos. “Unes oposicions no haurien de ser l’únic cribratge. Som funcionaris de carrera, tenim moltes de les mateixes tasques que una policia local però no tenim la mateixa formació”, ha lamentat.