Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El monestir de Pedralbes dedica un cicle de diàlegs a l’impacte social de la crisi de la covid-19

ACN Barcelona.-L’impacte social de la crisi de la covid-19 centra la nova edició del cicle ‘Diàlegs de Pedralbes’, que tindrà lloc del 7 al 10 de setembre. Sota el títol […]

Avatar
Agències 03/09/2021

ACN Barcelona.-L’impacte social de la crisi de la covid-19 centra la nova edició del cicle ‘Diàlegs de Pedralbes’, que tindrà lloc del 7 al 10 de setembre. Sota el títol ‘El malestar d’avui’ i amb direcció de la filòsofa Mar Rosàs, la nova edició comprèn quatre sessions de converses que reuniran especialistes d’àmbits com la medicina, la psicologia, la història, l’antropologia i la filosofia. En aquesta edició, s’abordaran qüestions com la incidència de la depressió i el seu especial impacte sobre les dones; les manifestacions del malestar pròpies del capitalisme avançat com ansietat, trastorn de dèficit d’atenció i hiperactivitat, fatiga crònica, batejades com “malalties del buit”, les implicacions del dol, i les actituds davant la pandèmia.

Els ‘Diàlegs de Pedralbes’ proposen, des de la pluralitat i el respecte a les diferents tradicions culturals, religioses i ideològiques, una reflexió sobre el paper de l’espiritualitat i la interioritat en diferents àmbits de la societat. Entre d’altres, participaran en aquesta edició Àngel Martínez-Hernáez, catedràtic d’antropologia i director del centre de recerca en antropologia mèdica de la Universitat Rovira i Virgili; Carme Valls, metgessa especialitzada en endocrinologia i perspectiva de gènere, directora del programa Dona, Salut i Qualitat de Vida al Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS); Núria Tria, doctora en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (2017) i Albert Jornet, doctor en Estudis Lingüístics, Literaris i Culturals per la Universitat de Barcelona.