Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Mobile World Congress apadrina un nou congrés sobre materials del futur a Barcelona

ACN Barcelona.-El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona acollirà del 16 al 18 de novembre la primera edició de Puzzle X, un nou congrés dedicat als materials del […]

Avatar
Agències 30/06/2021

ACN Barcelona.-El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona acollirà del 16 al 18 de novembre la primera edició de Puzzle X, un nou congrés dedicat als materials del futur com el grafè i els compostos intel·ligents amb l’objectiu de crear un ecosistema global del sector a la capital catalana i que coincidirà amb l’Smart City World Congress i el Tomorrow Mobility. El congrés–organitzat per Advanced Material Future Preparedness Taskforce (AMPT) i apadrinat pel Mobile World Congress- serà anual i inclourà una incubadora d’empreses. La directora general de l’AMPT, Zina Jarrahi, ha explicat que preveu l’assistència de mig miler de professionals i que en la següent edició la xifra s’elevi entre 3.000 i 5.000.

El congrés tindrà un format híbrid presencial i telemàtic i estarà enfocat a les conferències de “visionaris de diferents sectors”, tot i que també acollirà expositors i organitzarà competicions i ‘hackatons’ amb emprenedors. Se celebrarà juntament amb l’Smart City Expo World Congress i Tomorrow Mobility i s’estructurarà en tres programes diferents d’un dia de durada. El primer dia estarà dedicat a l’XChange, l’endemà al Co-Create i el tercer dia a Ignite.APMT, l’organitzadora de l’esdeveniment, va néixer durant la pandèmia com un think tank per influir en la conversa global sobre com els nous materials poden ajudar a solucionar els grans reptes mundials.Segons ha explicat Jarrahi, el paper de Hoffman ha sigut clau per fer que aquest nou congrés aterri a Barcelona i no en altres ciutats innovadores com Singapur, Manchester o Sant Francisco. Precisament, John Hoffman forma part del consell rector de l’AMPT i va advocar per la capital catalana, que han sigut “hostes magnífics” del MWC.Així ho ha explicat el mateix Hoffman en la presentació de l’esdeveniment, que s’ha fet en ple Mobile World Congress. Segons el conseller delegat de la GSMA, és “extremadament gratificant” pels organitzadors de fires veure el “suport a prendre riscos per solucionar el futur” que demostren, segons ell, les autoritats i Fira de Barcelona.”Hem vist el compromís de la ciutat i dels diferents nivells de governs per fer servir la tecnologia per dissenyar un món millor. I per això estem aquí avui”, ha coincidit Jarrahi, que és una experta mundial en grafè. Tots dos han assegurat que entre el MWC i el Puzzle hi haurà una “forta aliança”.Els coneguts com a materials de frontera inclouen els quàntics, de baixa dimensió, 2D com el grafè, materials avançats i compostos intel·ligents i es poden aplicar en sectors com l’energia, la mobilitat, la salut, el transport, a la construcció, l’electrònica, el tèxtil i la connectivitat, entre d’altres.Són materials que es poden alinear amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU i, per aquest motiu, Puzzle X se centrarà en quatre d’aquests objectius cada any. Els d’aquest 2021, els primers, seran bona salut i benestar, indústria, Innovació i Infraestructura, ciutats i comunitats sostenibles i acció i clima.També han participat en la roda de premsa el director general d’Indústria i Petita i Mitjana empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya, Galo Gutiérrez; el secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat, David Ferrer i la tercera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet.