Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El MNAC obre el 10 de juny amb horaris nous i un autobús llançadora des de plaça Espanya

ACN Barcelona.-El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) tornarà a obrir el 10 de juny després d’adequar tots els espais i instal·lacions, de prop de 50.000 metres quadrats, “amb les […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) tornarà a obrir el 10 de juny després d’adequar tots els espais i instal·lacions, de prop de 50.000 metres quadrats, “amb les màximes condicions de seguretat i confort”. Els horaris s’adapten per obrir de dimecres a diumenge de 10 h a 20 h. De divendres a diumenge hi haurà un autobús llançadora gratuït que connectarà el museu amb plaça Espanya, amb una freqüència de pas de 20 minuts. S’obriran al públic totes les col·leccions, que comptaran amb senyalització dels itineraris recomanats, entre d’altres mesures per garantir el distanciament i la higiene. L’aforament màxim s’ha reduït a un 30 %, cosa que permet fins a 800 persones simultàniament al museu “sense problemes d’espai”.

Es potenciarà la compra d’entrades en línia, una nova senyalització indicarà els itineraris recomanats així com les distàncies i els aforaments i hi haurà una visita guiada amb àudios, que es podran escoltar al telèfon mòbil, en substitució de l’audioguia.El museu assegura que s’han extremat les mesures d’higiene i el personal de neteja i seguretat ha rebut formació específica. Així mateix, hi haurà barreres físiques als punts d’informació i venda, catifes desinfectants, 150 dosificadors d’hidroalcohol i mascaretes.L’equip del museu ha començat aquest dijous a reincorporar-se, amb torns de treball i un pla específic per protegir les persones especialment vulnerables i facilitar la conciliació dels treballadors amb fills menors de 14 anys. ExposicionsA més de les col·leccions permanents del MNAC, estaran obertes al públic des del 10 de juny dues exposicions temporals. Una dedicada a Aurèlia Muñoz, ‘Nuar l’espai’, i el projecte ‘Son, Empremtes i figuracions a les Valls d’Àneu’, una intervenció de l’artista Oriol Vilapuig a les sales de romànic inaugurada l’11 de març i que només es va poder visitar durant un dia.Les terrasses miradors estaran tancades per la “complexitat dels accessos”.Atraure públicDurant tot l’estiu el museu oferirà una entrada 2×1, a més de l’habitual gratuïtat els dissabtes a la tarda i els primers diumenges de cada mes. A partir d’ara, s’obrirà també el diumenge a la tarda i en canvi els dimarts el museu estarà tancat.El director del Museu Nacional, Pepe Serra, ha dit a través d’un comunicat que el museu, en tant que “espai comú i lloc de trobada essencial”, “només té ple sentit quan està obert i acull visitants”. “Sempre hem volgut adreçar-nos a una audiència més àmplia i tenir una relació estreta amb les comunitats locals, ara tenim una oportunitat per avançar en aquesta direcció”, ha afirmat.