Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El ministre de Justícia creu que la decisió del jutjat de Lleida demostra que no hi havia pla B a l’estat d’alarma

ACN Madrid.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha afirmat que la decisió d’un jutjat de Lleida de tombar el confinament domiciliari al Segrià i el Baix Segrià demostra que […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Madrid.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha afirmat que la decisió d’un jutjat de Lleida de tombar el confinament domiciliari al Segrià i el Baix Segrià demostra que el govern espanyol tenia raó quan deia que “no hi ha pla B” a l’estat d’alarma. “Era la realitat”, ha afirmat Campo en un esmorzar informatiu organitzat per ‘Europa Press’ aquest dilluns al matí. El ministre de Justícia ha rebutjat avançar escenaris sobre què passarà ara a Lleida: “Deixem que les decisions vagin madurant”. Segons Campo, cal veure què farà la Generalitat, què decideix l’executiu espanyol i ha recordat que hi ha una “via de recurs oberta”.

“Tot es farà en un temps rècord”, ha assegurat, però “de la forma més madura possible” perquè la resposta “estigui el més d’acord possible amb el què es persegueix “. “Trobarem la solució. Quan hi ha voluntat, hi ha camí”, ha dit. Campo ha argumentat que cal “completar l’ordenament jurídic” per no haver de recórrer a l’estat d’alarma en situacions com la de Lleida i ha explicat que el govern espanyol estudia amb “enorme profunditat” una eina legal alternativa.