Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

El ministre de Finances alemany diu que la UE podrà “protegir l’economia de la inflació” per la guerra a Ucraïna

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El ministre de Finances alemany, Christian Lindner, ha assegurat que la Unió Europea serà “capaç de protegir l’economia de l’augment d’inflació” per la guerra a Ucraïna. “També hi haurà conseqüències per al sector financer, però estem preparats”, ha afirmat a la seva arribada a la reunió dels ministres d’Economia i Finances de la UE, que aquest divendres aborden les repercussions econòmiques de la invasió russa d’Ucraïna per al club europeu. Per la seva banda, el ministre d’Economia i Finances francès, Bruno Le Maire, ha avisat que l’opció d’excloure Rússia del sistema Swift “està sobre la taula” com “un dels últims recursos” per sancionar el règim de Vladímir Putin.

Els líders europeus han donat llum verda aquest divendres de matinada al segon paquet de sancions econòmiques contra Rússia que afectaran el sector de les finances, l’energia, el transport, el control d’exportacions, el finançament d’exportacions i la política de visats. “Volem aïllar Rússia financerament”, ha dit Le Maire.Els ministres d’Exteriors de la UE també es reuneixen aquest divendres a Brussel·les per aprovar formalment el segon paquet de sancions.

Publicitat

<strong>Repercussions</strong>

En canvi, els ministres d’Economia i Finances de la UE se centraran a examinar les repercussions econòmiques del conflicte per al bloc europeu. La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Largade, participarà en la reunió, on també es parlarà sobre l’augment del preu del gas per l’esclat de la guerra.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió